2024. április 25., csütörtök

Kutyát akasztottak Zomborban

Villámgyorsan bejárta a hír a szerbiai sajtót, hogy egy akasztott kutyára bukkantak Zomborban. Hogy az ember nem csupán önmagának farkasa, hanem elképesztő dolgokat képes művelni állatokkal is, régtől tudott tény. Lapunk is nem egy barbár, bestiális esetről tájékoztatott, a beszámolókhoz mellékelt fotók láttán minden épeszű embernek elszorul a gyomra, és a törvény szava után kiált.

A kutya az ember legjobb barátja, tartja a mondás. Visszafelé ez már bizony nem minden esetben érvényes ősi tapasztalat. Érthetetlen, honnan támad bárkinek is alantas szándéka a kiszolgáltatott, kedves jószágokkal szemben. Vízbe fojtott kismacskák, műanyag zacskóba zárt kiskutyák, út mentén kitett vagy levágott mancsú ebek szinte napi téma bármely városban, az otthonukból elkergetett kutyákkal magunk is találkozunk nap mint nap.

A mostani eset Zomborban történt, a Szabadkai út elkerülő szakaszán, ahol egy fémoszlopra kötött drótra akasztott föl valaki egy felnőtt keverék kutyát, és otthagyta cselekedete mementójaként. Ugyan, mi egyébre is képes lehet az elkövető? Szadista hajlamainak hol a határa?

Tekintettel, hogy az eset viszonylag forgalmas helyen történt, a zombori állatvédők bizakodnak, hogy talán tanúja is volt a bestiális cselekménynek, vagy akár a tettes eldicsekedett valahol vele, és bíznak abban, hogy akinek ilyen értesülése van, jelentkezik náluk.