2024. március 28., csütörtök
LABDARÚGÁS

Nézők nélkül a Crvena zvezda és a Partizan

A 145. belgrádi örökrangadó előtt és alatt történt szurkolói incidensek miatt, a két fővárosi együttes, a Crvena zvezda és a Partizan is – egyelőre bizonytalan ideig – nézők nélkül kell, hogy lejátssza hazai mérkőzéseit. Szerbiai Szuperliga csapatait tömörítő egyesület közleménye szerint a Partizan és a C. zvezda egészen addig lesz kénytelen nézők nélkül pályára lépni vendéglátóként, amíg a Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) fegyelmi bizottsága meg nem hozza a két klubra kirótt büntetését.

Belgrádi hírportálok értesülései szerint a fegyelmi bizottság döntése után kiderül, hogy a két fővárosi csapatot csak azzal büntetik-e, hogy nézők nélkül kell lejátszania néhány hazai mérkőzést, vagy a két stadion szuszpendálása azt jelenti majd, hogy a Crvena zvezda és a Partizan is másik helyszínen kell, hogy vendéglátó legyen.

A szombaton megrendezett örökrangadón, amelyet a Crvena zvezda egy öngóllal nyert meg, a Partizan szurkolói tüzet gyújtottak a Marakana Stadion déli lelátóján, aminek következtében a mérkőzés játékvezetője az 53. percben kilenc percre megszakította a mérkőzést. A vendéglátó klub szurkolói pirotechnikai eszközöket alkalmaztak, fáklyákat gyújtottak meg, ami szintén tilos a sportrendezvényeken. A találkozó előtti órákban a város több pontján is verekedések voltak: a belgrádi rendőrség összesen 41 személyt vett őrizetbe, akik közül négyen kiskorúak voltak.