2024. április 19., péntek
TEMERINI EGYETEMISTÁK ÖSZTÖNDÍJAZÁSA

Könnyítés a nem anyanyelvükön tanulóknak

A községi képviselő-testület legutóbbi ülésén módosította az egyetemi ösztöndíj odaítéléséről szóló eddigi határozatot. A község hivatalos lapjában való megjelentéstől számított nyolc nap után és a községi tanács a napokban megtartott ülésén döntés hozott a pályázat kiírásáról az egyetemista-ösztöndíjak odaítélésére a 2013/2014-es tanévben.

Az alapképzésben részt vevő pályázók legfeljebb 25, a mesterképzésen levők 26, az orvostanhallgatók 28 évesek lehetnek; másod-, harmad-, negyed-, ötödéves (hatodéves) és mesterképzésben részesülő tanulók, munkaviszonyt nem létesített, a költségvetés eszközeiből finanszírozott, évet nem ismételt és eddig minden vizsgán sikeresen szerepelt hallgatók jelentkezését várják. Feltétel, hogy az előző években legalább 8,50-es (nyolc és feles) az átlaguk. A tanulmányaikat nem saját anyanyelvükön folytató hallgatók esetében pozitív diszkriminációt alkalmaznak, ennek értelmében első- és másodéven legalább 8,00-as (nyolcas) osztályzat, a többieknél pedig már 8,50-es átlagosztályzat kívánatos. A szerb állampolgár egyetemi hallgatóknak a pályázatra való jelentkezés idején legalább egy éve temerini lakhellyel kell rendelkezniük. A rövid életrajzzal ellátott pályázati kérvények november 15-éig adhatók át. Az ösztöndíjra pályázóknak csatolniuk kell azokat a dokumentumokat is, amelyekkel igazolják, hogy eleget tesznek a pályázati feltételeknek.

A pályázati anyag személyesen a községi közigazgatási hivatal ügyfélfogadó szolgálatának iktatójában nyújtható be. Postán a következő címre kell küldeni: Temerin Község Községi Tanácsa, 21 235 Temerin, Újvidéki utca 326. A borítékon fel kell tüntetni: Pályázat Temerin község területén élő egyetemisták ösztöndíjazására a 2013/2014-es tanévben.

Nem pályázhatnak az abszolvensek, a munkaviszonyban levők, a 25, 26, illetve 28 évnél idősebbek, valamint azok, akik más alapon ösztöndíjra jogosultak (kivételt képeznek a szerb kormány vagy köztársasági minisztérium által folyósított ösztöndíjban részesülők).
A pályázati és a nyilatkozati űrlap felvehető a községi közigazgatási hivatal épületének földszinti ügyfélfogadó szolgálatának 3-as számú ablakánál hétköznap 7 és 15 óra között, ugyanitt megadják a kellő utasítást is.

Az ösztöndíjazásra beérkezett kérvényeket az illetékes bizottság bírálja el, de az ösztöndíj összegéről a községi tanács dönt. A megállapított összeget októbertől kezdődően 10 hónapon át folyósítják, legkésőbb 10-éig, az előző hónapra.