2024. április 20., szombat
RADOSNO DETINJSTVO

Takarékossági intézkedések az óvodában

A Radosno detinjstvo gyermekintézmény marketinggel és minőség-ellenőrzéssel foglalkozó részlegét megszüntetik, ennek köszönhetően 70 felesleges munkástól szabadul meg az óvoda.

Az említett két részleget beleértve a gyermekintézményben több mint hetvenen számítanak munkaerőtöbbletnek. Az önkormányzat még nem engedélyezte az átszervezést, de a hónap végéig várhatóan megteszi. A Radosno detinjstvo szakszervezete szerint álmunkahelyekről van szó – írja a 021-es rádió hírportálja.
A minőség-ellenőrző részleget teljesen feleslegesen hozták létre, mivel ezzel régebben is foglalkoztak, így teljesen értelmetlen volt külön részleget nyitni. Elegendő, ha két ember dolgozik a minőség-ellenőrzésen, most viszont tizenketten vannak – mondta a Blic napilapnak Perica Petrić, a szakszervezet elnöke. Hozzátette: az intézmény új átalakításával eleget tesznek az önkormányzat követelésének, amely előírja, hogy a Radosno detinjstvo összesen 1953 munkást foglalkoztathat.
A 2007 és 2012 között kitalált munkahelyekről régebben Miloš Vučević polgármester is nyilatkozott, és elmondta: a gyermekintézményben kilenc PR-szakértő dolgozik, továbbá rengeteg ügyvédet, közgazdászt és történészt foglalkoztatnak.
A takarékossági intézkedések keretében a gyermekintézményből 320 olyan gyermeket vettek ki, aki nem járt oviba, noha felvették.
– Gondunk volt azokkal a gyermekekkel, akik még egyszer sem voltak az óvodában, mert a várólistán 1480-an vannak. Valamit tennünk kellett ez ellen – mondta Marko Grgurević, a Radosno detinjstvo igazgatója. Előzőleg a gyermekintézmény azzal fenyegetőzött, hogy elküldi azokat a gyermekeket, akiknek szülei nem fizetik rendszeresen az óvodai költségeket. Összesen 651-en késtek a befizetéssel. Időközben sokan törlesztették adósságukat, már csak 56-an tartoznak.