2024. április 24., szerda
KISBAJMOK

Megszaporodtak a rablások

A Kisbajmok helyi közösségben hét nap alatt húsz rablást jelentettek be a polgárok, melynek során főleg nők estek áldozatul, akiktől elvették táskájukat, ékszereiket, valamint a házakba való betörések száma is megnövekedett. A városnak ezen a területén élő polgárok a rendőrséggel is elégedetlenek, mert mint mondják, délután négy óra után már egyetlen járőr sincs az utcákon.

M. B., egy 62 éves asszony azt állítja, hiába jelentette a rendőrségen, hogy két férfi elbújt a fűben, és ott hasalva a házát figyelték, a rendőrök nem mentek ki a helyszínre, az idős asszony házát pedig kicsivel később ki is rabolták.
– Felhívtam a rendőrséget, azt mondták, kijönnek, de hiába vártam rájuk több órán keresztül, nem jelentek meg. Még egyszer felhívtam őket, akkor azt a választ kaptam, hogy jönnek, amint lesz rá idejük. A végén elmentem a városba, és mire hazaértem, a házat felforgatták. Szerencsére nincs semmilyen értékem, hiszen nyugdíjas vagyok – mesélte az asszony.

Az ő szomszédasszonyát a temetőben támadta meg egy fiatalember, hátulról megközelítette, és letépte róla a nyakláncot.
– Kevés híján megfojtott, komoly sérüléseim voltak a nyakamon. És mindez fényes nappal történt – mondta a megtámadott nő.

Darko Antelj, a helyi közösség tanácselnöke megerősítette, hogy a rablások és betörések mindennaposak, ezért a szabadkai rendőrség illetékeseitől azt kérte, sürgős jelleggel hívjanak össze egy gyűlést.
– Kérni fogjuk, hogy növeljék meg az utcán járőrözők számát. Megteszünk mindent, ami a hatáskörünkbe tartozik, hogy Kisbajmok polgárai biztonságban legyenek, ezt egyedül azonban nem lehet. Az emberek már a civil őrség megszervezését is fontolgatták, de az ilyen ötleteket elvetettük – mutatott rá Antelj.
A kisbajmoki polgárok kiemelték, az esetek többségében a támadók a roma közösség tagjai, akiknek száma a közeli bolhapiac miatt kiemelkedően magas Szabadkának ezen a részén.