2024. április 24., szerda

A Pataki Gyűrű-díj gálaestje Szabadkán

Kedden a Jadran színpadon a Pataki-gyűrű díj gálaestjén derül ki, hogy az elmúlt évad legkiemelkedőbb alakításáért kinek az ujjára kerül a Pataki-gyűrű.

A jelöltek: Balázs Áron (Újvidéki Színház), Elor Emina (Újvidéki Színház), Kalmár Zsuzsa (Népszínház Magyar Társulata), Mácsai Endre (Népszínház Magyar Társulata) és Mikes Imre Elek (Kosztolányi Dezső Színház). A válogatóbizottság ezúttal egyszemélyes volt Ábrahám Irén, az Újvidéki Színház színésznője személyében, a zsűri tagjai pedig: Gerold László színháztörténész, kritikus, Tolnai Szabolcs rendező, Igor Burić kritikus, Döbrei Dénes színész, mozgásművész, valamint az újvidéki Művészeti Akadémia színinövendékei egy szavazattal járulnak hozzá a zsűri döntéséhez.

Ám mielőtt a 22 órakor kezdődő gálaesten kiderülne, hogy ki a díjazott, 19.30-tól az Újvidéki Színház vendégjátékát, az Opera ultima című előadást láthatja a közönség. Az előadást és a gálaestet is élőben közvetíti a Pannon Televízió.

A délvidéki magyar színjátszás napja rendezvénysorozatának és a Pataki-gyűrű díjjal együtt járó pénzjutalomnak (1000 eurónak megfelelő dinárösszeg) a támogatója a Magyar Nemzeti Tanács. A rendezvényt élőben közvetíti a Pannon Rádió és Televízió.