2024. március 28., csütörtök

Veretlenek találkozója Szabadkán és Újvidéken

Három forduló után összesen öt csapat veretlen a férfi- és a női Szuperliga 2013/2014-es idényében: a nőknél a két újvidéki együttes, a Novi Sad és a Radnički, a férfiaknál pedig a szabadkai Spartacus, a belgrádi Crvena zvezda és a nagybecskereki Banat nem talált még legyőzőre. A hétvégi forduló után ez a szám biztosan csökkenni fog kettővel, ugyanis a nőknél a két székvárosi együttes egymás ellen áll asztalhoz szombaton 14 órai kezdettel a Radnički termében (Rumenačka 152.), míg a férfiaknál a Spartacus szintén szombaton 18 órai kezdettel a Crvena zvezdát fogadja (internetes közvetítés: http://www.livestream.com/suboticalive).

A nőknél a rangadó kimenetelét a víznéző asszony sem tudná kapásból megmondani, de hosszas töprengés után sem biztos, hogy eltalálná, melyik csapaté lesz a győzelmet jelentő két pont. A Novi Sad az előző fordulóban a címvédő Zentát győzte le, így a Fenyvesi Anna Zsófia, Anđelija Ratić, Truzsinszki Viktória alkotta csapat jó előjelekkel várja a rangadót, míg a másik oldalon a Barna Blanka, Dávidházi Zita, Anelia Lupulescu, Aleksandra Radonjić kvartettnek ez lesz az első igazán komoly erőpróbája, hiszen eddig a Crvena zvezda, a Csóka és a Vojvodina nem igazán izzasztották meg őket.

A férfiaknál a Spartacus bizakodhat az újabb győzelemben, ehhez azonban Stefan Kostadinovićnak, a csapat első számú játékosának két győzelmet kell(ene) jegyeznie, míg Halász Krisztián és Takarics Róbert sem foghat ki rossz napot.

A hétvégi program, Szuperliga, 4. forduló, férfiak (szombat): Topličanin–Požarevac (13 óra), Partizan–Banat, Stenes–Kikinda, Obilić–Vojvodina, Spartacus–C. zvezda (valamennyi 18 óra).

Nők (szombat): Panonija–Zenta (11 óra), Radnički–Novi Sad (14 óra), Obilić–Vojvodina (15.30), Topolya–Csóka (17 óra), Versec–C. zvezda (15 óra).