2024. április 25., csütörtök

Ellenzék nélkül ülésezett a zombori vkt

A zombori városi képviselő-testület legutóbbi ülése, miként az előző is, az ellenzéki képviselők nélkül zajlott le. A hatalmi többségnek sikerült biztosítania a szükséges létszámot, így gyakorlatilag szertefoszlott az ellenzéknek a hatalomváltásba vetetett reménye. Régi-új igazgatókat kaptak a közvállalatok.

Miként várható is volt, a napirendre tűzött határozatjavaslatokat a jelenlévők egyhangúlag megszavazták, köztük a költségvetés első félévi keresztmetszetét, a városi egészségház dolgozóinak kollektív szerződését, az önkormányzati szervekben megvalósuló nemi egyenjogúságra vonatkozó határozatot.

A szünet után választották meg a város által alapított kommunális közvállalatok igazgatóit. Négyen a posztjukon maradtak: Andrija Penzeš a Čistoća, Strahinja Šljukić a Vodokanal, Milan Dozet az Energana, Aleksandar Pejić a Prostor élén. Az Urbanizam és a Zelenilo közvállalatokban megismétlik a pályázatot, addig Tihomir Kljajić és Ehrimana Krstić megbízottként töltik be az igazgatói tisztséget. Gordana Vulović személyében új igazgatót kapott a Parking servis, és új igazgatója van a Városépítési Igazgatóságnak is, ezt a legnagyobb költségvetéssel rendelkező közvállalatot a továbbiakban Branko Rilke vezeti.

A vkt ülését megelőzően elterjedt a hír, hogy ez az értekezlet döntő lesz a tervezett hatalomátvétel tekintetében. Az is lett, csak nem úgy, ahogy a haladók képzelték. A DP, az SZDP és az SZSZP koalíciója, melyet támogat a VMSZ és pártfogol az SZRP, a 61 tagú helyi önkormányzatban eddig tartott, szűk, 31 létszámú többsége 35-re növekedett, így kétségtelen, hogy a várost a továbbiakban is az 1996-tól hatalmon lévő demokraták vezetik majd.