2024. április 25., csütörtök

Óbecsén kinevezték a közvállalatok igazgatóit

A költségvetés módosítása ezúttal sem került napirendre az óbecsei községi képviselő-testület tegnapi ülésén, a képviselők kizárólag káderkérdésekkel foglalkoztak: felmentették, majd kinevezték a közvállalatok régi, illetve új igazgatóit. Változás egyedül a Vodokanal esetében történt, Slobodan Mitrović eddigi igazgató ugyanis személyes és családi okokra hivatkozva kedden váratlanul visszalépett. Helyére megbízott igazgatóként a polgármester PR-ügyekkel megbízott segédjét, Aleksandar Marićot nevezték ki. Az elkövetkező négy évben a Komunalac élén továbbra is Kovács Norbert áll majd, a Toplanában Dejan Vuković marad az igazgató, és az Építésügyi Igazgatóság éléről sem kell távoznia Goran Matićnak.

Mivel a Vajdasági Magyar Szövetség szerint továbbra is pártdelegált személyek maradnak az igazgatói székekben, Ragács Ervin a napirendi pontok megszavazása előtt bejelentette: a párt tartózkodni fog a szavazástól, majd a tagok ki is vonultak az ülésteremből. Slobodan Zlokolica, a Demokrata Párt frakcióvezetője ugyancsak azt kifogásolta, hogy véleménye szerint a törvény által előírt kötelezettségeknek ezek a pályázati kiírások nem feleltek meg maradéktalanul. Ezt mind Knézi Péter, a kkt elnöke, mind Vuk Radojević polgármester azzal cáfolta: mindenkinek adott volt a lehetőség a pályázásra, és a bírálatok szerintük nem megalapozottak.

A Korrupcióellenes Ügynökség összeférhetetlenségre vonatkozó végzésére hivatkozva dr. Molnár Viktor, a VMSZ képviselője (egyben tartományi mezőgazdasági segédtitkár) a kkt legutóbbi ülésén lemondott mandátumáról, helyét Ricz Róbert vette át, és kinevezése napján azonnal be is nyújtotta lemondását. Helyét a VMSZ soraiban ezentúl Kéringer József tölti be.