2024. március 29., péntek

Györe nullázással kezdett

A zentai Györe László könnyű győzelemmel rajtolt az izraeli Herzliában. Györe az 1. fordulóban nem az eredetileg sorsolt helybeli Dekel Barral kezdett, hanem a szintén izraeli Yannai Barkaival, aki ellen nullával nyerte az első játszmát, majd a másodikban csak két játékot engedélyezett. Györe a második fordulóban kimondott esélyesként Patrick Davidson amerikai selejtezőssel, a ranglista 1247. helyezettjével mérkőzik.

Janko Tipsarević csak negyed órát töltött a valenciai pályán, és 2:1-re vezetett, amikor lábsérülésre hivatkozva feladta a meccset a spanyol Marcel Granollersnak. Janko már jelezte, hogy a jövő héten Párizsban sem szerepel, s azon lesz, hogy a Davis-kupa döntőjéig felépüljön, mert játékára a csehek elleni serlegcsatában mindenképpen szükség mutatkozik.

Dušan Lajović továbbjutott a kazanyi challengeren. A harmadik játszmában minimális hátrányban volt a 32 éves német Dominik Mefferttel szemben, amikor ellenfele feladta a meccset. Lajović a 2. fordulóban az üzbég születésű török Marcel Ilhannal találkozik.

Vesna Dolonc sikertelen maradt a 100 ezres poitiersi tornán. Mint Györe, ő sem a sorsolt ellenféllel, tehát az olasz Camila Giorgival kezdett, hanem annak visszalépése után a kanadai Stephanie Dobois-val, és két játszmában alulmaradt, tehát e héten biztosan nem tér vissza a 100 legjobb közé.

Jól kezdett Kréta szigetén Peđa Krstin, aki ugyan csak három játszmában győzte le a cseh Filipskyt, de a következő körben esélyes lesz egy ismeretlen belgával, vagy egy teljesen újonc kuwaitival szemben.

Szerbia szempontból a nap legérdekesebb híre, hogy három év után újra összeáll a Daniel Nestor, Nenad Zimonjić páros. A kanadai és szerb veterán először 2001-ben, alkalmi partnerekként nyertek tornát, majd 2007-ben hivatalosan is „összeköltöztek” és bő három év alatt 22 serleget kaparintottak meg, közöttük két wimbledonit és egyet a Roland Garroson. Legutóbb tavaly Bázelben játszottak, amikor győztek is, így Zimonjić a 49 páros tornagyőzelme közül 24-et a belgrádi születésű kanadaival szerzett. A három év kihagyás elegendő volt, hogy mindketten rájöjjenek, a legjobb, ha mégis együtt szerepelnek, hisz új partnereikkel meg sem közelítették korábbi eredményességüket. A téli versenyszünetben kezdik meg a közös munkát, és már januárban kimagasló eredményeket várnak.

Valenciában, immár harmadszor, egy érdekes versenyt tartottak meg. Harmadszor is Feliciano Lopez lett a győztes, aki adogatással új csúcsot ért el, 78 méterre ütötte el a teniszlabdát. A spanyol eddigi legjobbja 70 méter volt, az idei erőpróbán ezt a távot John Isner és Bob Bryan is felülmúlták az egyformán 74 méteres teljesítménnyel.