2024. április 25., csütörtök

VMSZ: Koalíciós ellentétek miatt nincs megállapodás a költségvetés módosításáról

Tiszta vizet kell önteni a pohárba – elmondásuk szerint ezzel a céllal tartottak csütörtökön este sajtótájékoztatót a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei szervezetének vezetői. Az apropó a községi képviselő-testület október 7-ei ülése volt.

Dr. Molnár Viktor, a községi szervezet elnöke szerint az ülésen a hatalom képviselői azzal vádolták meg a VMSZ-t, hogy a párt akadályozza az önkormányzat által különféle pályázatokra benyújtott projektumok elfogadását. Molnár ezt azzal cáfolta, hogy tartományi szinten az óbecsei önkormányzat mind a mezőgazdasági titkárságtól, mind a gazdasági, foglalkoztatási és a nemek egyenjogúságáért felelős titkárságtól is kapott támogatást.

Ragács Ervin elnökségi és frakciótag azt kifogásolta, hogy az első féléves pénzügyi jelentés kapcsán a hatalom képviselői az ellenzéket okolták a túlköltekezésért. Ragács szerint a községet vezető koalíció csak a múltra koncentrál, nincsenek víziói, és elhanyagolják a környező településeket.

Molnár Viktor végül hozzátette: a hatalmi koalícióban az egyéni ambíciók miatt nagy feszültségek vannak, és a költségvetés módosítása a nézeteltérések miatt nem kerülhetett még mindig a kkt napirendjére. Molnár szerint a kiutat ebből a patthelyzetből új választások kiírása vagy új koalíció megalakítása jelentené.