2024. április 26., péntek

Megnyílt az autókiállítás

Az Újvidéki Vásáron tegnap megnyílt a 13. Autó-show gépjármű- és autófelszerelés-kiállítás. A rendezvény vasárnapig látogatható. Nyolcvan márkanév standján mutatják be és kínálják a termékeket, 25 gépkocsit először láthat a hazai közönség.

Az ünnepélyes megnyitóbeszéd keretében Siniša Sević képviselő-testületi elnök emlékeztetett arra, hogy az Újvidéki Vásár a térség egyik sikeresebb ilyen jellegű intézménye, és besorolható a legidősebbek csoportjába. Az elmúlt időszakban a vásár egymásra halmozta a sikereket. – Most bemutatjuk a gépkocsiipar vívmányait, új modelleket láthatunk, újdonságokat a teherszállító programokból, akárcsak az autóiparhoz kapcsolódó iparágakból. Itt vannak a bankok és a lízingelő ügynökségek, biztosítóházak is – mondta az elnök, és szerinte a kiállítók jó üzleti döntést hoztak akkor, amikor az Auto Show-n történő részvétel mellett döntöttek.

Az Auto Show lassan, de biztosan feliratkozik azoknak a vásári rendezvényeknek a listájára, amelyeket a világszinten ismert cégek nem hagyhatnak ki. Nemcsak a gépkocsigyártók, hanem a kamionokat, kisbuszokat, motorbicikliket, robogókat, utánfutókat, jachtokat, sportcsónakokat és sok minden mást gyártó vállalatok sem.

A megnyitó alkalmából dr. Dragan Lukač, a vásár igazgatója átadta Sevićnek az Újvidéki Vásár aranyplakettjét.

A vásár mindennap 10–19 óráig tart nyitva, a belépőjegy 300 dinár, csoportos látogatás (legalább 15-en) esetén árengedmény jár, katonáknak ingyenes a látogatás. A környező utcákban 8 és 20 óra között fizettetik meg a parkolást, 250 dinárért egész napra szóló parkolójegyet lehet váltani. A pók elviszi a tilosban parkolt gépkocsikat.