2024. március 28., csütörtök

Száz éves a topolyai labdarúgás

Jubileumi mérkőzést játszott a TSC és a belgrádi Partizan

Kedden ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját a Topolya Labdarúgóklub, vagyis új nevén a Topolyai Sport Club (TSC). Az évforduló alkalmából megjelent egy monográfia, amely szerzője Táborosi László és a topolyai labdarúgás 100 évét mutatja be. Az jubileumi ünnepség ennek a könyvnek a bemutatásával kezdődött, tegnap délelőtt 11 órakor a topolyai múzeumban.

A bemutató vendégeit először Kókai Mernyák Melidna, Topolya község polgármestere üdvözölte és megköszönte a TSC eddigi munkáját. Minden önkormányzat büszke lenne egy olyan sportklubra, amely már száz éve létezik és célul tűzte ki, hogy a gyerekek, fiatalokat sportra nevelje, mondta. A vendégeket köszöntötte Jovičić Mile, a belgrádi Partizan képviselője és Zsemberi János, a TSC főtámogatója is. Táborosi a monográfiáról elmondta, hogy nagy munka volt összeállítani, mert a topolyai futballklubnak nincsenek írásos dokumentumai a múltból. A munkában nagy segítséget nyújtottak a klub egykori tagjai is. A könyvbemutató végén egy-egy példány kaptak a kiadványból a klub legidősebb élő játékosai, a segítői, a meghívott klubok és az önkormányzat képviselői.

A jubileumi ünnepség második része fél kettőkor kezdődött a topolyai stadionban, ahol a TSC a belgrádi Partizant látta vendégül. Először a pionír majd a felnőtt csapatok játszottak barátságos mérkőzést.

A Partizan pionír csapata Anđelić, Radovanović, Radović, Sukunda, Marković, Zejić, Kokir, Mihaijlović, Ilić, Sehapiés Jankovićkezdő tizeneggyel lépett a pályára, a TSC pedig Franciskovics, Arambašić, Stojanović, Knežević, Bátori, Bábi, Zsemberi, Berec, Tumbász, Ivaničevićés Majoros felállításban. Az első félidőben a vendégek rögtön megszerezték a fölényt, Kokir a játék második 10 percében két alkalommal is kapuba talált, míg a hazaiknak csak egy igazi kapura rúgása volt, ami végül fölé ment. A második félidőben szintén Kokir rúgta az első gólt, majd a hazaiaknak befejeltek egy öngólt, így a Partizan jelentős előnyre tett szert. Az utolsó 10 percben Nović belőtt még három gólt, így a végén a TSC pionír csapata 7 góllal kapott ki.

A felnőtt csapatok mérkőzésén, amelyre mintegy 2500 néző volt kíváncsi, a Partizan Živković Ž., Živković M., Volkov, Obradović, Stanković, Marković, Ilić, Luka, Ninković, Grbićés Bekofelállításban lépett a pályára. A TSC kezdő tizenegyében Đorđević, Boros, Stanišić, Todorović, Sivčević, Kosović, Lacsák, Kekezović, Nedić, Martinovićés Šicarkapott helyet. A mérkőzést Novak Simovićbíró vezette, Banjeglav Jelenaés Nikolić Danilopartjelzők segítségével.

Ez alkalommal a hazaiak kezdtek jobban, Kekezović talált kapura a 10 percben. A gólt kiegyensúlyozott játék követte, de a 23. percben Ninković betalált a TSC kapujába és kiegyenlítette az állást, majd kilenc perccel később Luka góljával a fekete-fehérek átvették a vezetést. A 63. percben Malbašić tizenegyesből, a 88.-ban pedig Djemba Djemba egy bravúros támadást követően rúgott gólt, a végeredmény így 1:4 lett.