Vučić: Beteg az államunk

A kormányalelnök szerint ha Szerbia nem változik meg, akkor Argentína sorsára juthat

dió

2013. október 12., 05:46 >> 2013. október 12., 20:18

Kommentek száma 2  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Szabadkától Vranjéig egyetlen önkormányzat sem üzletel jól, nyilatkozta pénteken Aleksandar Vučić kormányalelnök. Szavai szerint beteg az állam, valamint betegek az önkormányzatok és a közvállaltok is. Úgy véli, egy beteg rendszerben nem ajánlatos beteg szokásokat folytatni.

Aleksandar Vučić: Szerbia a múltban gyakran megölte a legjobbjait és a legértékesebb államférfiait is

Aleksandar Vučić: Szerbia a múltban gyakran megölte a legjobbjait és a legértékesebb államférfiait is

– Ha másfél éven belül nem változik meg Szerbia, akkor Argentína sorsára jut. Nem szeretnék részese lenni egy ilyen történetnek – mondta Vučić Leskovacon.

A kérdésre, hogy Szerbiának miért kell megváltoztatnia az öntudatát, Vučić azt felelte, mert Szerbia a múltban gyakran megölte a legjobbjait és a legértékesebb államférfiait is.

Kijelentette, hogy megfelelő személyt talált a Biztonsági-tájékoztatási Ügynökség (BIA) és Belgrád élére is. A jelöltek személyéről nem kívánt beszélni. Szavai szerint a jelöltet, akit a BIA igazgatásával kíván megbízni, először Tomislav Nikolić államfőnek és Ivica Dačić kormányfőnek mutatja be, majd csak ezután a nyilvánosságnak. – Október 17-én, a Biztonsági-tájékoztatási Ügynökség napján ismert lesz az új igazgató neve – jelentette be Vučić.

Hozzátette, hogy a hét elejére összehívja a biztonsági szolgálatok koordinációjáért felelős iroda ülését, azon a járműveken használt megkülönböztető fényjelzések használati jogát vitatják meg. Mint megjegyezte, a megkülönböztető és figyelmeztető fényjelzést adó készülékek felszerelésének és használatának szabályait szigorítaná, valamint tervei között szerepel a hivatali járművek számának drasztikus csökkentése is. A szabályzat után a rendőrségen, katonaságon és mentőszolgálatokon kívül csupán tíz személy használhat megkülönböztető fényjelzést: a kormányfő, a Szerbiai Képviselőház elnöke, valamint különleges esetben egyes miniszterek.

– Senki más nem használhat majd rajtuk kívül megkülönböztető fényjelzést. Jelenleg ötszáz személy, hivatalnokok, képviselők használnak ilyen jelzéseket – érvelt Vučić.

A hivatalnokok előjogairól beszélve megjegyezte, hogy a szükségtelen hivatali utakat is beszünteti, valamint a hivatali járművek számát is lecsökkentené. – Jó a fizetésed, hát ülj be az autódba, és azzal gyere dolgozni. Hivatali járműveket csak sürgős és indokolt esetekben szabad majd használni – hangsúlyozta az alelnök.

Ivica Dačić belügyminiszter szerint a megkülönböztető jelzések használatának megszigorítása nem gazdasági kérdés, sokan ugyanis visszaélnek a jelzésekkel. A Novosti értesülései szerint az igazságügyi minisztériumban már tárgyalnak azokról a javaslatokról, amelyek szerint a megkülönböztető fényjelzéssel való visszaélést nem vétségként, hanem bűntettként kellene kezelni. Damir Okanović, a közlekedésbiztonsági bizottság igazgatója elmondta, pontosan meg lesznek határozva azok a helyzetek is, amelyekben a rendőrök és a mentősök bekapcsolhatják a megkülönböztető fényjelzéseket.

 

Elmondta, Lazar Krstić pénzügyminiszterrel felülvizsgálná, hogy az államapparátus hány hivatalos járművel rendelkezik. Becslése szerint ez a szám elérheti a 60 ezret is, ha pedig járművenként csupán ezer eurót számolnánk, nem pedig 10 ezer eurót, amennyibe kerülnek, akkor 60 millió eurós kiadásról lehet beszélni, s még nem is számolta hozzá a járművek fenntartási költségeit.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:
Zsiga Zsiga
2013. 10. 12., 18:45
Nem csak az orszàg beteg de Vucsics vajda is
Zsiga Zsiga
2013. 10. 12., 09:55
Beteg ember! Volt csetnik vajda aki igérgete a szendvicseket Sesely jobb keze most meg ö akarja a demokràciot mutatni

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége