2024. március 28., csütörtök

A Rotary is gyűjtött Gergő javára

Eddig 13 ezer euró gyűlt össze a balesetet szenvedett zentai kisfiú kézprotézisére

Még Zenta város napján a Civil Falu keretében szervezett a zentai Rotary Club jótékonysági palacsintasütést, amelynek bevételét az idén tavasszal balesetet szenvedett Fodor Gergő javára fordították. Az akció során összegyűjtött pénzről szóló elismervényt csütörtökön este nyújtották át a szervezet tagjai Fodor Izabellának, Gergő édesanyjának.

A Rotary Club zentai tagjai egymás között 20 ezer dinárt gyűjtöttek össze, a városnapon megrendezett palacsintasütésből 16 ezer dinárt, Csószity Zoltán, a szolnoki Rotary Club zentai származású tagja pedig 500 euróval járult hozzá a gyűjtéshez.

Az est folyamán kiderült az is, hogy eddig 13 ezer eurót sikerült összegyűjteni a myoelektromos protézis beszerzésére, a szülők pedig bíznak abban, hogy az év végéig összejön a szükséges összeg (16 ezer euró), mivel több vállalat is megígérte, hogy segít a két és fél éves kisfiún. Az idő sürget, mivel a protézist gyártó vállalat árajánlata az év végéig érvényes.

A Tisza-parti városban élők példa nélküli összefogásról tettek tanúbizonyságot a kézfejét elvesztett kisfiú megsegítése érdekében. Számos jótékonysági rendezvényt, akciót szerveztek: koncertet adott a Retrosong együttes, gyűjtöttek a templomban, az önkormányzattól is kaptak segítséget, a városnapi ünnepségen gyűjtött a Zentai Gazdakör, nemrég pedig a Magyar Szó és a Hét Nap néhány munkatársa jótékonysági délutánt szervezett, amelyen közel százezer dinár gyűlt össze.

A kisfiú édesanyja elmondta, hogy többek között jelentkezett egy tolószékben ülő rokkantnyugdíjas néni is, aki a magánszemélyek közül talán a legnagyobb adománnyal járult hozzá ahhoz, hogy Gergő mielőbb teljes életet élhessen.