2024. március 28., csütörtök
NŐI BL

Nehéz helyzetben a Spartacus

Szabadka: Spartacus–Rosszijanka 2:4 (1:3)

Városi stadion, 500 néző, vezette: Ionescu (román). Góllövők: Nahi a 3., Meffometou a 80., illetve Sljapina 24., a 37. (11-esből), a 48., Nyandeni a 27. percben.

Spartacus: Ivanov, Krstić, Slović, Meffometou, Radanović, Ilić (N Rehy), Savanović, Damjanović, Nahi, M. Nikolić, Čubrilo.

Rosszijanka: Todua, Petrova, Dmitrienko, Akimova, Perytsyeva (Koltakova), Edmonds, Nyandeni, Szkotnikova, Masina, Oszipova (Csoloviaga), Szljapina (Szejkina).

A női BL tizenhatoddöntőjének első mérkőzésén az orosz együttes, főleg a hazaiak hibáit mesterien kihasználva, kétgólos győzelmet aratott a szerbiai bajnok felett. Pedig a találkozó a lehető legjobban indult a Spartacus számára, hiszen már a 3. percben Nahi góljával vezetéshez jutottak a hazaiak. Időbe telt, amíg az oroszok magukhoz tértek, ám ekkor tizenhárom perc alatt három gólt lőttek Ivanov hálójába. A folytatás harmadik percében Sljapina egy jobb oldali beadást követően megszerezte saját harmadik, csapata negyedik gólját. A második félidőben főleg a hazaiak irányították a játékot, a szórványos lövések mellett a legnagyobb helyzet a 62. percben Nikolić előtt adódott, ám Nahi lapos beadása után a labda a kapu torkában álló csatárról kifelé pattant. A 80. percben bal oldali szögletet követően az orosz kapus bizonytalanságát Meffometou használta ki, és beállította a végeredményt. A visszavágót egy hét múlva Krasznojarszkban játsszák.