2024. április 24., szerda

Törökkanizsa: A szomszédok meglepetésként renoválták a háztetőt

Nem mindennapi eset történt Törökkanizsán. Amíg Dane és Milena Bajić a munkahelyükön voltak, addig szomszédjaik összefogtak és családi házukon kicserélték a régi, rossz állapotban lévő tetőt.

A 24 sata című lapnak a szomszédok elmondták, hetekkel előre eltervezték a meglepetés-akciót, a kivitelezők pedig a kétgyermekes család gyerekkori barátai voltak.

„Mindannyian ismerjük egymást az óvodából, az iskolából, a szomszédságból, együtt nőttünk fel és úgy gondolom, hogy ilyen módon sikerült bemutatnunk milyen az igazi barátság” mondta az akció egyik részvevője, aki kérte, hogy ne említsék a nevét, hiszen ez mindannyiuk közös megmozdulása volt.

Az akció szombaton kora hajnalban kezdődött, amint Dane és Milena elindultak dolgozni. A ház elé szállították az épületanyagot: az új cserepeket, gerendákat, majd mindenki elfoglata a helyét a munka során.

„A régi cserepeket se perc alatt leszedtük. Siettünk, hogy minél több munkát elvégezzünk, mire hazaérnek” – mesélik a részvevők.

Noha szinte az egész település tudott a „hadműveletről” a titkot sikerült megőrizni.

A házaspárt barátaik szállították a házhoz, bekötött szemmel. Amikor a kötést levették, a házaspár elnémult. A könnyekig meghatotta őket a barátok gesztusa.