2024. április 25., csütörtök

Krunić szerencséje

Aleksandra Krunić egészen könnyen győzte le a linzi női torna selejtezőjének utolsó fordulójában a szlovák Michaela Honcovát, majd nagy szerencséje volt, hisz a fő tábla 1. fordulójára a selejtezőből szerencsés vesztesként feljutott ukrajnai Marina Zanevskát kapta ellenfélként. A 20 éves Zanevska ugyan 113. a ranglistán, de nincs különösebb formában, hisz két hete a Clermont-Ferrand-i ITF-tornát az egyelőre még nem túl előkelően rangsorolt a szerb Doroteja Erićtől is kikapott.

Linzben Ana Ivanović már tudja, ha túljutott a belga Yanine Wickmayeren, a következő körben az olasz veterán Francesca Schiavonevel mérkőzik, és meglepetés, hogy a rajton kiesett a német Mona Barthel és a cseh Klara Zakopalova.

Oszakában váratlan eredmény Laura Robson veresége a 43. évében járó Kimiko Datetől, a tapasztalt olasz Flavia Pennettát pedig az amerikai Vania King múlta felül.

Novak Đoković ma kezdi meg Sanghajban a címvédést a spanyol Marcel Granollers ellen. Spanyol ellenfele lehet a nyolcaddöntőben is, ha Tommy Robredo legyőzi az olasz Fabio Fogninit. A kínai városban egyébként kitartó eső késleltette a műsort, tegnap azonban a helyi délutáni és esti órákban a szervezők csaknem a teljes lemaradást behozták. A keddi nap két váratlan eredménye franciák nevéhez fűződik, hisz Gilles Simont honfitársa Benoit Paire győzte le, Richard Gasquet pedig a kanadai Vacek Pospisiltől szenvedett vereséget.