2024. április 20., szombat

Zentán is fűtenek

Kalibrálják a hőmennyiséget mérő műszereket

Az előzetes bejelentéstől eltérően vasárnap Zentán is megkezdődött a távfűtés. A Cukorgyár TE-TO szolgáltatja a hőenergiát, a rendszer üzemeltetését pedig az Elgas közvállalatra bízzák, amiről az október 14-én esedékes községi képviselő-testületi ülésen döntenek. Előzőleg azonban aláírják az erről szóló szerződést. A cukorgyár hivatalos meghatalmazást kap a hőenergia-szolgáltatásra.

Varga Viktor, a községi tanács tagja elmondta, hogy új mérőműszert állítanak üzembe, amellyel a cukorgyárból kijövő fővezetéken pontosan mérni tudják a városi vezetékbe továbbított hőenergia mennyiségét. E nélkül nem tud a közvállalat pontos elszámolást készíteni az energiaszolgáltatás nagyságáról.

Megállapodás született továbbá a cukorgyárral a kaloriméterek kalibrálásáról is. A kórház és a gimnázium kaloriméterét a kalibrálást követően a napokban fogják visszaszerelni, és ezekben az intézményekben is megkezdődhet a távhőszolgáltatás. A műszerek beállításának mintegy 2,5 millió dináros költségét a cukorgyár magára vállalata.