2024. március 29., péntek

Női győzelmek, férfivereségek

Szerbia és Magyarország női válogatottjai győzelemmel, a férfi nemzeti együttesei pedig vereséggel fejezték be az ausztriai Schwechatban zajló Európa-bajnokság csapatversenyét.

A magyar női válogatott, amely a negyeddöntőben Romániától veszített, az 5. helyért lejátszott mérkőzésen 3:1-re nyert az egyéni verseny címvédőjével, Viktoria Pavloviccsal felálló Fehéroroszország ellen. Téglás Péter, a női válogatott szövetségi kapitánya elégedett az eredménnyel, hiszen ahogy mondta is, az előzmények ismeretében – Póta sérülése, sorsolás – ez volt a legtöbb, amit elérhettek. Szerbia női válogatottja Olaszország után Szlovákiát is legyőzte: Mellik Zoltán szövetségi kapitány ezúttal Erdélyi Annamáriát és Fehér Gabriellát is pihentette, a sikerkovácsok Andrea Todorović, valamint Molnár Mónika voltak: utóbbi nem veszített mérkőzést a hármas pozíción a II. divízióban.

A II. divízióban szereplő szerbiai és magyar férfiválogatott is alulmaradt utolsó mérkőzésén: az előbbi a 19. helyért lejátszott találkozón Anglia ellen veszített 3:2-re, Magyarország pedig ugyanilyen arányban kapott ki Szlovákiától.