2024. március 29., péntek
ULTRAMARATON

A Paligo Palus legújabb sikerei

Minap sajtótájékoztató keretében számoltak be a Paligo Palus Ultramaratonklub legújabb sikereiről. Mint arról már mi is beszámoltunk, a Svájcban megtartott 24 órás ultramaratonon a Boris Milodanović, Német Anett, Balley Ingrid, Aleksandra Gojković, Dulity Éva, Jurcsek Flóra összetételű váltó 286 km-rel az első helyen végzett. A másik siker Igor Vojnić Zelić nevéhez fűződik, aki első szerbiai ultramaraton-futóként rajthoz állt, és be is fejezte a világ egyik legnehezebb ultramaraton futamát, az Athén és Spárta közötti, 246 km hosszú Spartatlont.

Nemanja Simović, a Városi Tanács sporttal megbízott tagja örömmel nyugtázta, hogy a klub idén is kiváló eredményeket ér el:

– Minden hívó szóra örömmel válaszoltunk, elsősorban az elismerésre méltó fiatalok kiváló eredményei végett. Külön gratuláció illeti Vojnić Zelićet, aki fantasztikus sikert ért el a rendkívül nehéz futamon.

Vojnić Zelić elmondta, hogy még mindig a verseny hatása alatt áll:

– A versenyen 40 ország 350 versenyzője vett részt, s a 36 órás limitidőn belül 146-an futottuk le a távot. Több olyan emberrel találkoztam, akik már több éve sikertelenül próbálják teljesíteni a távot. Amellett, hogy a futamot meghatározott időn belül kell lefutni, a versenyzők dolgát még 75 ellenőrző pont is nehezíti, amit meghatározott időn belül kell teljesíteni. Aki akárcsak egyről is lekésik, automatikusan diszkvalifikálják. Köszönetet mondok Szabadka városának, Nemanja Simovićnak, dr. Radulović Ibolyának, Sandra Mačkovićnak, Antun Bodićnak, Božidar Petričevićnek, Jankovics Attilának, Jánosi Elvirának, az Explode üzletnek, s mindazoknak, akik üzeneteket küldtek nekem, mindegyik rengeteget jelentett azokban a pillanatokban, amikor úgy éreztem, hogy nem bírom tovább.