2024. március 29., péntek

Mihajlović: Ha Karadžić távozik, én is veszem a kalapom

Siniša Mihajlović, Szerbia labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya azt nyilatkozta, hogy a jövőben is szeretné a nemzeti együttest irányítani, de csak abban az esetben, ha a Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) élén továbbra is Tomislav Karadžić áll.

– Ha Tomislav Karadžić marad az FSS elnöke, készen állok a tárgyalásokra és arra is, hogy a jövőben is én legyen a szövetségi kapitánya. Ha ő távozik, én is veszem a kalapomat! Karadžić és Zoran Laković olyan emberek, akikben megbízok, s velük együtt el tudom képzelni a folytatást – mondta Mihajlović, aki hozzátette, hogy az FSS célja az volt, hogy a válogatott kijusson vagy a 2014-es világbajnokságra vagy a 2016-os Eb-re, esetleg mindkettőre, míg az ő célja a jövő évi vb volt.

– Tudtam, hogy ezt nehéz lesz megvalósítani, s azt is, hogy a fiatal csapatnak lesznek hullámvölgyei. Az eredmények nem a legjobbak, de ha ez a csapat együtt marad, akkor többre is képes lehet. Mindezek után, amit együtt átéltem a játékosokkal, szomorú lennék, ha távoznom kellene. De ha a másik oldalát nézem, hogy én miken mentem keresztül az elmúlt másfél évben, akkor arra gondolok: minek kellett ez nekem.

Mihajlović sorsa decemberben dől el, hiszen Tomislav Karadžić, az FSS elnöke azt ígérte, hogy a bajnokság őszi idényének végén rendkívüli közgyűlést hív össze, amelyen bejelenti, hogy távozik a szövetség éléről.