2024. március 28., csütörtök

Rajt Európa leggyöngébb ligájában

Három nappal azután, hogy megkezdődött az Euroliga selejtező, amelynek győztese majd a belgrádi C. zvezdával lesz egy csoportban, indul négy szerbiai csapattal az Adriai liga, és a hazai I. osztály is, amelyet Dušan Ivković volt szövetségi kapitány, nem ok nélkül, Európa leggyöngébb kosárlabdaligájának nevezett.

Az Adriai ligában a Partizan védi a címet, s ott lesz még a C. zvezda, az újvidéki Vojvodina helyett visszasorolt kragujevaci Radnički, és az újonc fővárosi Mega Vizura, tetejében a legjobb magyar csapatnak, a Szolnoknak is lehet szorítani. Mivel az erőviszonyok nem változtak meg lényegesen, most is a Partizan az esélyes, fő riválisai pedig a C. zvezda, az Igokea és a Budućnost lehetnének.

A szerb I. ligában nem lehet esélyest megnevezni, a mezőnyben pedig két-két újvidéki és dél-bánáti csapat, a Vojvodina, a Meridijana, a Vršac és a Tamiš is ott lesz, s közülük egy vagy kettő is esetleg versenyben lesz a szuperligába vezető első négy helyért.

Az Adriai liga 1. fordulójának párjai, ma: MZT–Olimpija, holnap: Cibona–Radnički, Široki–C. zvezda, Krka–Budućnost, Zadar–Szolnok, vasárnap: Partizan–Igokea, Mega Vizura–Cedevita

Az I. liga 1. fordulójának párjai, ma: Vršac–Napredak, holnap: Vojvodina–Sloboda, Borac–Sloga, Konstantin–FMP, Metalac–Beograd, Crnokosa–Smederevo, Tamiš–Meridijana.