2024. április 19., péntek

Hamarosan 3D-s vetítések az Eurocinemában

A mozi új filmekkel és új felszereléssel várja a közönségét

A nyári szünet után ma ismét kezdetét veszik a filmvetítések a Szabadegyetem épületében működő Eurocinema moziban, mely immár a legkorszerűbb, digitális, azaz DCP felszereléssel rendelkezik.

Petar Mitrić, a mozi filmprogram-szerkesztője elmondta, az elmúlt három évben nagy erőfeszítéseket tettek, hogy összegyűjtsék a szükséges pénzt és áttérhessenek az új technológiára, amiben az Európai Filmintézet, a művelődési minisztérium és a tartomány is segített.
– A felszerelés mintegy százezer euróba került, ami, bármelyik hazai mozit is tekintjük, nagy összeg, s mivel a filmszalag egyszerűen idejétmúlt, sok mozi kénytelen bezárni. Az év végéig szeretnénk a mozitermen is kisebb felújítást végezni, egyúttal a 3D-s technológiát is beszerelni, s ilyen filmek vetítését is megkezdeni, amelyekkel ugyan rendelkezünk, azonban a feltételek eddig nem voltak meg hozzá. A jövő évet már olyan felszereléssel kezdjük, mellyel a világ mozijainak rendelkezniük kell – mondta Petar Mitrić, hozzátéve, a programot illetően továbbra is elsősorban az európai kinematográfiát és a legjelentősebb, filmfesztiválokat meghatározó filmeket és alkotókat szeretnék bemutatni a szabadkai közönségnek, és a jelentős művészfilmek vetítését tervezik.

Martina Pletikosić, a mozi reklámmenedzsere a következő hetek filmprogramjáról elmondta, október 3-a és 9-e között 20 órától a Diana című brit–amerikai filmet vetítik, mely a walesi hercegnő utolsó két évét mutatja be. Október 10-e és 16-a között 19 órától a francia–tájföldi–svéd–amerikai kooperációban készült Csak Isten bocsáthat meg (Only God Forgives) című film, 21 órától pedig ismét a Diana című film vetítésére kerül sor. Október 17-e és 23-a között 19 órától a Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! (Vive la France!) című francia vígjátékot, 21 órától pedig a Senki többet (La migliore offerta) című olasz filmet nézheti meg a közönség. Október utolsó hetében, azaz 24-e és 30-a között 19 órától az Ez is szerelem? (Like Someone in Love) című francia–japán, 21 órától pedig a Szenvedély királya (The Look of Love) brit filmet vetítik.

A belépő még mindig 200 dinár, melyet a Szabadegyetem portáján lehet megváltani a vetítés előtt, azonban az Eurocinema 3D-s vetítéseire valamivel drágább lesz a jegy, jelentették be a mozi képviselői.