2024. április 25., csütörtök

A tömegsportot népszerűsítik az alsósok körében

Érdekes és új tornaeszközök érkeztek tegnap az óbecsei Zdravko Gložanski Általános Iskolába. A sporteszközöket az ifjúsági és sportminisztérium államtitkára, Predrag Peruničić, valamint az Iskolasport Szövetség elnöke, Željko Tanasković adta át a gyerekeknek.

Vuk Radojević polgármester elmondása szerint a minisztériumnak köszönhetően a Sport az iskolákban elnevezésű projektumban az eddigi egy szerb anyanyelvű tanár helyett ezentúl egy magyar tornatanár is részt vesz, és az önkormányzat is foglalkoztat további két tanárt, akik a környező településeken is igyekeznek minél több alsós diákot sportolásra ösztönözni. Tanasković kihangsúlyozta: a projektum keretében nem élsportolókat szándékoznak kinevelni, hanem a tömegsportot szeretnék elsősorban népszerűsíteni.

Marko Marković tornatanár elmondása szerint ezúttal olyan tornaeszközöket – ejtőernyőket, hálókat, létrákat, köteleket stb. – kaptak az óbecsei iskolák, amelyek még a tanárok számára is ismeretlenek, prospektusok segítségével és szemináriumokon képezik ki őket a használatukra. Óbecsén eddig mintegy 800 kisdiák kapcsolódott be a programba, rajtuk kívül további 140 gyerek fog részt venni ezeken az iskolai oktatáson kívüli sportfoglalkozásokon.