2024. március 28., csütörtök

Megnyílt a LORIST

Sportolóhoz illő lényegre töréssel nyitotta meg Ivana Španović távolugrónő, a 2013-as atlétikai világbajnokság bronzérmese a 6. LORIST halászati, vadászati és sportfelszereléseket bemutató kiállítást az Újvidéki Vásáron.

– Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok Újvidéken, és ezzel megnyitottnak nyilvánítom a kiállítást – mondta, majd arról beszélt, hogy az Újvidéki Vásár, a székváros és a tartomány a sportolók támogatásáról ismert.

Dragan Lukač, az Újvidéki Vásár igazgatója emlékeztetett arra, hogy az idén kettős jubileumot ünnepel a neves intézmény: a vásár fennállásának a 90. és az újvidéki mezőgazdasági kiállítás megrendezésének a 80. évfordulóját.

– Remélem, hogy a látogatók olyan újdonságokat láthatnak, amilyeneket eddig még sehol másutt. Remélem, hogy mindenki jól érzi majd magát, és azt kívánom, hogy a kiállítók jó üzleti eredményt könyvelhessenek el – üzente megnyitóbeszédében Dragan Lukač.

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere arról beszélt, hogy szinte minden nap új technológiák és új kommunikációs módszerek világhódító útjára indulásának lehetünk a szemtanúi. A kiállítások, vásárok hagyományosan mindig alkalmazkodnak a szüntelen változásokhoz.

– A vásár a kínálattal és a kereslettel való szembesülés közvetlen helyszíne, egyúttal olyan hely is, amely rendkívül fontos Újvidék, Vajdaság és az egész Szerbia számára. A vásár hagyománya és a kor követelményeihez igazodó szüntelen fejlődés közös érdekeken alapul, ami az egyes gazdasági ágazatok eredményeinek bemutatása során is újra meg újra megmutatkozik, egyúttal új munkahelyek megnyitását is eredményezheti. A őszi vásári rendezvények lehetőséget kínálnak a vadászat, a halászat, az idegenforgalom, a lovassport, az erdőgazdálkodás területén elért újítások bemutatására – hangsúlyozta Vučević.