2024. április 19., péntek
SZABADKA

Együttműködés a sportiskola és a vízilabdaklub között

Együttműködési megállapodást írt alá a SuTeam Polgárok Egyesülete sportiskola és a szabadkai Spartacus Prozivka Vízilabdaklub, amelynek lényege, hogy a SuTeam sportiskolában a már működő labdarúgó-, kosárlabda- és röplabda-szakosztály mellett megalakul a vízilabda-iskola is, amelynek működtetésében tevékeny részt vállal majd a Spartacus is.

Ludwig Will, a Spartacus egyik edzője elmondta, hogy szeretnék elérni, hogy minél inkább versenyben legyenek a nagyvárosokkal, Belgráddal és Újvidékkel.
– A legkisebbekkel az előző idényben már harmadikak lettünk, és az eredményesség mögé bázis kell, amihez egy szakemberek által irányított sportiskola biztosíthat – mondta.

A szakemberek a sportiskolát létrehozó tornatanárok, akik az Újvidéki Egyetem Testnevelési Karán szereztek diplomát, és az iskoláskor előtti, illetve kisiskolás korosztállyal (4–8 évesek) foglalkoznak, illetve nemrégiben létrehozták a sportakadémiát is azzal a logikus céllal, hogy a sportiskolából kikerülő gyerekeknek legyen hol folytatniuk az ismerkedést a csapatsportágakkal és a fair playjel, illetve, hogy elérjék, hogy a gyerekek számára a sporttevékenység a hétköznapok részévé váljon.

Srđan Dakić és Siniša Repija, a sportiskola tanárai úgy fogalmaztak, hogy az eddig meglévő három csapatsportág mellé szeretnék kibővíteni profiljukat a vízilabdával is, és hogy az úszás rendkívül fontos a számukra, mert kiválóan szolgálja a gyermekek testi fejlődését.

– Az elején különféle játékok által ismertetjük meg a kicsikkel a sportágak alapjait, és 7 éves korukig igyekszünk megtalálni a számukra legmegfelelőbb sportágat – mivel az említett csapatsportok mellett egyéni sportokkal (az atlétikától egészen a síelésig) is foglalkozunk –, ugyanis amíg régebben elég volt 10-11 éves korban elkezdeni komolyabban sportolni, ma már korábban kell hozzákezdeni, ha azt akarjuk, hogy valakiből később esetleg profi sportoló legyen – hangzott el.