2024. április 24., szerda

Ifjúsági találkozó Kishegyesen

Politikusaink a politikai életről, a gazdaságról és a magyaros ízekről

Szombaton, október 5-én Ifjúsági Közéleti Találkozóra fog sor kerülni Kishegyesen a Tűzoltóotthonban. A rangos eseményen a vajdasági magyar politikai vezetés meghatározó személyiségei fognak előadásokat tartani számos érdekes témában.

A vendégeket Józsa László, a Szekeres László Alapítvány elnöke fogja köszönteni 10 órakor, majd Pásztor Bálint, parlamenti képviselő fog előadást tartani Mit jelent a közösség számára a parlamenti képviselet? címen. Varga László parlamenti képviselő az EU-s csatlakozás, Fremond Árpád parlamenti képviselő pedig a politikai kommunikáció témakörét fogja körbejárni. A találkozó délutáni része 13 óra 40 perckor fog kezdődni és az első előadó Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és a tartományi parlament elnöke lesz. Dr. Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke a közösséget érintő kérdésekről fog beszélni a találkozó résztvevőinek, majd három gazdasági témájú előadásra fog sor kerülni. Pék Zoltán parlamenti képviselő Az átalakított szerb kormány befektetés-élénkítő programjának bemutatása és kritikája címen fog előadást tartani, ifj. Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes pedig Vajdaság, mint fejletlen régió és a gazdaságot élénkítő stratégia címen. A harmadik előadó Fejsztámer Róbert, az ICR igazgatója lesz.

A tanácskozás végén Józsa László mond összefoglalót, sor kerül egy zárónyilatkozat elfogadására és meghatározzák a jövő évi találkozó helyszínét. 18 órakor a résztvevők a kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület és a kishegyesi helyi közösség szervezésében meg fogják koszorúzni 1849. július 14-én lezajlott kishegyesi csata emlékművét és a világháborúkban elesett kishegyesi katonák emlékművét. A nap egy kissé kötetlenebb eseménnyel zárul, az Amit főztünk meg is esszük program keretén belül Pásztor István és dr. Korhecz Tamás főszakácsok fognak magyaros ízvilágú vacsorát készíteni a Csalóka Zenekar közreműködésével.
Az Ifjúsági Közéleti Találkozót a Szekeres László Alapítvány szervezi.