2024. április 20., szombat

Rámpát kapott az Óbecsei Gimnázium

Mozgássérültek közlekedését segítő rámpát adományozott tegnap az Óbecsei Gimnáziumnak Kogon Mihály, a magyarországi Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának igazgatója, aki az átadás alkalmával kifejezte abbéli reményét, hogy az első rámpa elhelyezése után több óbecsei közintézmény is lehetővé teszi majd a mozgássérültek számára a bejutást. Elmondása szerint intézménye 2004 óta ápol remek szakmai kapcsolatot a dél-bácskai disztrófiás betegek egyesületével, és mivel az Európai Uniónak a mozgássérült személyek foglalkoztatását támogató projektjében is közreműködik szakértőként, közös EU-s projektekre is lát lehetőséget.

Az eseményre az óbecsei önkormányzat és a dél-bácskai disztrófiás betegek egyesülete közötti együttműködésnek köszönhetően került sor.

Kovács Attila, az egyesület elnöke érdeklődésünkre azt is elmondta: Vajdaságban egyedül az egyetemek akadálymentesek, sem az általános iskolákba, sem a középiskolákba nem tudnak bejutni a kerekes székes diákok. A húszéves óbecsei Kalmár Szabolcs a bejárati lépcsőkön elhelyezett deszkákon feljutva fejezte be az ötödik osztályt, de amikor elkezdődött az emeleti kabinettoktatás, véget értek az iskolai tanulmányai. Magántanulóként később sikerrel tett le néhány vizsgát, de megromlott egészségi állapota miatt végül fel kellett hagynia a tanulással.