2024. március 29., péntek

Honlapot indított a helyi közösség

Horti György az új tanácselnök az adai II. helyi közösségben

Szeptemberben az adai II. helyi közösség két nyelven, magyarul és szerbül olvasható honlapot indított. Varga Elfride helyi közösségi titkár elmondta, hogy már korábban fontolgatták a weboldal megindítását, de ezt most sikerült megvalósítani:

– A helyi közösséggel kapcsolatos aktuális információk szerepelnek a honlapon. A galériában megtekinthetők a helyi közösség területén elvégzett beruházásokról készült fotók – magyarázta a titkár. – Felkerültek a weboldalra az elmúlt 2-3 évben elvégzett munkálatokat bemutató fotók is, mivel ezekről sok archív képanyaggal rendelkezünk. A helyi és a regionális sajtóban lehetetlen teljes egészében bemutatni ezt a fotóanyagot a lakosságnak, a honlap viszont erre kitűnő lehetőséget nyújt. Az elkövetkezőkben a folyamatban lévő munkálatokról is szeretnénk rendszeresen beszámolni a honlapon. A helyi közösség elérhetőségeit, a tanácstagok nevét és fényképét is közzé tettük a weboldalon, valamint azt is, hogy melyik választási körzetből kerültek be a tanácsba. Továbbá itt szerepel az is, hogy a tanácstagok a nyolc helyi közösségi ülésből hányon vettek részt. Bár ez nem biztos, hogy mérvadó, mert egyesek igazoltan maradtak távol az ülésekről, de ez is egy statisztikai adat a helyi közösség munkájáról.

A legutóbbi ülésen a helyi közösség tanácsa új elnököt választott Horti György személyében, miután a korábbi elnök, dr. Rusák József elhunyt. Az elnökhelyettes továbbra is Szabó Oszkár maradt. Új tanácstaggal is gyarapodott a testület, Szabó Zoltán zenetanárral. Az alapszabály szerint ugyanis ha valaki lemond vagy elhunyt, akkor abból a választási körzetből az utána következő, legtöbb szavazatot kapott jelölt kerül be a tanácsba. A 3. választási körzetben ez a személy Szabó Zoltán volt. Azt szerettük volna, ha ezek a változások is láthatóvá válnak a honlapon. A weboldal látogatói levelet is küldhetnek a helyi közösségnek. Azzal a feltétellel, hogy valós email-címet kérünk, amelyre válaszolni is tudunk a kérdezőnek. A honlapon keresztül újabb kommunikációs lehetőséget szeretnénk teremteni a lakosságnak, hogy ne csak személyesen lehessen megkeresni a helyi közösségben a tanács és a szakszolgálat tagjait, hanem interneten keresztül is.

Természetesen az elkövetkező időszakban fejleszteni és bővíteni kívánjuk a honlapot, hogy gördülékeny legyen a kommunikáció a helyi közösség képviselői és a polgárok között. A személyes és a média nyújtotta kapcsolattartás mellett a mai világban már elengedhetetlen az internetes kapcsolat is – közölte Varga Elfride.
Hozzátette: a helyi közösségi határozatok egyelőre még nem kerültek fel a honlapra, az alapszabályt viszont szeretnék mielőbb mindenki számára olvashatóvá tenni. A honlap elérhetősége: www.mz2hkada.org.rs.

A II. helyi közösség az idén 2,2 millió dinárt fordított járdaépítésre és javításra. Varga Elfride közölte: ebből az összegből legalább 1 kilométernyi járdát építettek ki vagy javítottak meg. Megjegyezte, hogy négy nagyobb járdaszakasz készült el a helyi közösségben, mégpedig a Vuk Karadžič, a Lenin, a Dózsa György és a Đuro Đaković utca hosszabb-rövidebb szakaszain. Továbbá kisebb-nagyobb járdajavításokat végeztek a Branko Radičević, a Svetozar Miletić és a József Attila utcában is. Ezt sokszor az utcabeliekkel együttműködve bonyolították le. A helyi közösség igénylés alapján biztosította az építőanyagot az utcabelieknek, akik ezután elvégezték a javítási munkálatokat. A titkár elmondta, hogy egyetlen alkalommal sem történt visszaélés, ezért reméli, hogy jövőre is tudnak ilyen módon járdát javítani.