2024. március 29., péntek
ZORANA MIHAJLOVIĆ

Áttekinthetőbb lesz a villanyszámla

Zorana Mihajlović energiaügyi miniszter azt kérte az EPS Snabdevanje áramszolgáltató vállalattól, hogy az év végéig átláthatóbb villanyszámlát készítsen a fogyasztóknak, amiről világosan leolvasható, hogy az illető háztartás hány kilowatt áramot fogyasztott el, és a különféle kedvezmények beszámításával pontosan mennyit kell befizetnie.

A miniszter asszony Saša Janković köztársasági ombudsman bírálatára reagált a Pink televízióban, miszerint a villanyszámlákon nem tüntették fel a túlfizetés összegét, és ez sérti a polgárok szabad tájékozódásra való jogát.

Ide tartozó hír, hogy tegnap Aleksandar Obradović válságstáb bevezetését és a megbízott igazgató leváltását kezdeményezte Zorana Mihajlović energiaügyi miniszternél az Elektrodistribucija Beograd áramszolgáltató közvállalatban a sorozatos mulasztások, valamint a hiányos adatokkal kitöltött júliusi és augusztusi villanyszámlák miatt. Az indoklás szerint ezek okozták a végeláthatatlan sorok kialakulását a fővárosi áramszolgáltató tolóablakainál.