2024. április 25., csütörtök
TÓTH FERENC EMLÉKÉRE

Vers- és prózamondó szemle

A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ Aurora Stúdiója vajdasági szintű szemlét hirdet Tóth Ferenc Vers- és Prózamondó Szemle elnevezéssel október 19-ére, szombatra, Tóth Ferenc költő és néprajzkutató halálának harmincharmadik évfordulójára.

A versenyen részt vehetnek az általános iskola második osztálya és a középiskola negyedik osztálya közötti korosztályba tartozó tanulók, akiknek az anyanyelve magyar, és magyar tannyelven tanulnak, továbbá azon magyar anyanyelvű diákok is, akik szerb tagozatra járnak, de szabadon választott tárgyként tanulják a magyar nyelvet mint anyanyelvápolást. Minden érdeklődő tanuló két szabadon választott verssel vagy prózával nevezhet be. Egyik szöveget vajdasági magyar írótól, költőtől, a másikat az egyetemes magyar irodalomból válassza! Négy csoportban versenyeznek a benevezettek. Az általános iskolások alsó tagozatosai (2-4. osztály), a felsősök (5-8. osztály), a középiskolások, valamint azon tanulók, akik szerb tagozatra járnak, de anyanyelvápolást is tanulnak lépnek majd közönség, valamint zsűri elé. Minden csoport legjobbjait jutalmazzák. A versenyt Topolyán, a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ székházában (Vuk Karadžić u. 1.), a Gorica épületében tartják október 19-én, 10 órától. A versenyzők vagy a felkészítőik október 14-éig jelentkezhetnek e-mailen a kodaly@stcable.rs címen, vagy a 024/711-554-es telefonszámon.
A Tóth Ferenc Vers- és Prózamondó Szemle kísérőrendezvényeként annak kezdési időpontja előtt, 9 órakor megkoszorúzzák Tóth Ferenc emléktábláját Topolyán, a Moravicai út 15-ös szám alatt, majd a sírját a Nyugati temetőben.