2024. április 25., csütörtök

Ki is fogott pontosan kerékpártolvajt?

A rendőrségi közlemény szerint a rendőrök – A sértett máshogy mesélte

A szabadkai rendőrség közleménye szerint lakossági bejelentés alapján a rendőrök bekísérték a 26 éves Z. M. szabadkai lakost, aki ellen alapos a gyanú, hogy betöréses rablás bűncselekményét követte el. A gyanúsítottat azzal terhelik, hogy törvényellenesen eltulajdonított egy kerékpárt, könnyebb testi sérüléseket okozva a kerékpár tulajdonosának.

Eddig a rendőrségi közlemény. A sértett verziója azonban ettől némileg eltér.

„Szombaton, szeptember 21-én a kora reggeli órákban, amíg aludtunk a feleségemmel és kislányommal, egy zajra ébredtem az udvarból” mesélte el a subotica.com hírportálnak a férfi, aki kérte, nevezzék K-nak.

Mint elmondta, jó erőben van, így ennek köszönhetően ő volt az, aki legyűrte a betörőt és ott tartotta mindaddig, amíg a rendőrök meg nem érkeztek, akiket időközben a felesége riasztottak.

A házából kilépő K. látta a betörőt, amint az udvarból távozik egyik kerékpárjukkal, majd visszatért, hogy a másikat is elvigye. Ekkor összeverekedtek, aminek során K. felülkerekedett a tolvajon, akit ott tartott amíg a rendőrök meg nem érkeztek, noha a betörő egy éles tárggyal megszúrta őt.

Ekkor érkezett a helyszínre a rendőrség, akik bekísérték az elkövetőt, akit bűnvádi feljelentés kíséretében a szabadkai Alapfokú Bíróság vizsgálóbírája elé kísérték, a bíró 30 napos előzetes letartóztatást rendelt el a részére.