2024. március 29., péntek

Tizenhárom utca kap aszfaltot

A munkálatok értéke 115 millió dinár

Tegnap kezdetét vették az aszfaltozási munkálatok, melyek keretében összesen tizenhárom utcát és három útkereszteződést aszfaltoznak le a városban. Elsőként a kisradanováci Ferenci Ibolya utca kerül sorra.
Modest Dulić polgármester úgy fogalmazott, ezzel megkezdődött a szabadkai utak szanálásának és kiépítésének programja, melyre a városi költségvetésből különítették el a pénzt.

– Ily módon eleget teszünk a tavaly tett ígéretünknek, mely szerint a Csordás út befejezése után folytatjuk a beruházásokat ebben a helyi közösségben és a város más pontjain is. Igyekszünk egyenlő arányban fejleszteni az életkörülményeket a városban és a környező helyi közösségekben is, ezért nemcsak itt, hanem Nagyradanovác és Zorka helyi közösségekben is megkezdték az utcák aszfaltozási munkálatait, és az építési szezon végéig, vagyis nagyjából november közepéig be is fejeződnek – mondta a polgármester.
Snežana Pejčić, a Városépítési Igazgatóság megbízott igazgatónője elmondta, a munkálatokra 130 millió dinárt különített el a város. A közbeszerzés folyamán a Vojput és a Komgrad vállalat ajánlata volt a legkedvezőbb, amelyek 115 millió dinárért vállalták az aszfaltozási munkálatok kivitelezését.

– A Ferenci Ibolya utca lakói sokáig vártak ennek az utcának a leaszfaltozására, és a város erre a célra tavaly és tavalyelőtt is pályázott különféle alapoknál, sajnos sikertelenül. Most azonban saját eszközből végre sor kerül erre az utcára is, melynek aszfaltozása mintegy huszonötmillió dinárba kerül – tudtuk meg az igazgatónőtől, aki elmondta, az előkészületi munkálatok, valamint a kőzúzalékkal való feltöltés nagyjából három hetet vesz majd igénybe, melyet az aszfaltozás követ.

Loboda Árpád, a kisradanováci helyi közösség tanácselnöke örömét fejezte ki, hogy negyven év várakozás után végre ezt az utcát is rendbe teszik, és aszfaltot kap.

– Az itt lakók a helyi közösség megalakulása és az utca betelepülése óta, vagyis mintegy negyven éve várnak erre az aszfaltos útra, és amikor két évvel ezelőtt a tanácselnöki pozíciót megkaptam, akkor ezt az utcát helyeztem előtérbe, mivel úgy gondoltam, azokban az utcákban kell a keményaszfaltos-utat kiépíteni, ahol a legtöbb ember él, ez pedig az a hétszázharminc méteres rész, amely eddig nem volt kibetonozva. Kétéves kérvényezés van mögöttünk, s ennek eredménye az, hogy ma a gépek itt dolgoznak, de azért van a helyi közösség, hogy a Városépítési Igazgatóság felé továbbítsák a polgárok valós igényeit. Nagyon örültünk, amikor láttuk, hogy erre az utcára is sort kerítenek, méghozzá elsőként. Ez a rész sokszor járhatatlan volt, valóságos sártenger, ezért ez az aszfalt ezeknek az embereknek az életminőségét tekintve felbecsülhetetlen – mondta Loboda.