2024. április 19., péntek
28. RÖPLABDA-EB

Javuló formával a nyolcaddöntőbe

Szerbia címvédő válogatottja mégis ott lesz a lengyel és dán közös rendezésű röplabda-Eb nyolcaddöntőjében. A szerb csapat a csoportküzdelmek utolsó fordulójában 3:0 arányban nyert Finnország ellen, amivel a második helyen jutott tovább, és a ma 20 órakor kezdődő meccsen a vendéglátó dánokkal vív meg a szerdai negyeddöntőért, amelyben a párharc továbbjutóját az egyenes ágon negyeddöntős belga válogatott várja.

A szerb válogatott jóval magasabb szinten teljesített, mint az előző két csoportmeccsen, bár valószínű, hogy a már biztos csoportgyőztes finnek nem nyújtották a tőlük telhető maximumot. Következik a nemzetközi téren egyre sikeresebb dán válogatott, amely saját csoportjában csak a fehéroroszokat verte, az olaszokkal és a belgákkal szemben pedig csak tisztes ellenállást tanúsított, de meglepetésközelben nem járt. Aleksandar Atanasijević, a szerb válogatott egyik legjobbja szerint nem lesz könnyű, de nagy meglepetés lenne, ha nem Szerbia jutna a nyolc legjobb közé. Az utolsó csoportkör legérdekesebb eredménye a belgák győzelme az olaszok ellen.

A nyolcaddöntő párjai: Szerbia–Dánia (a győztest a negyeddöntőben Belgium várja), Olaszország–Hollandia (Finnország), Lengyelország–Bulgária (Németország), Oroszország–Szlovákia (Franciaország).