2024. április 23., kedd

Összefogásból ötös

Felújították és új elemekkel látták el a bácskossuthfalvi óvoda játszóterét

A napokban került átadásra az a bácskossuthfalvi óvodai játszótér, amit a Segíts, hogy segíthessünk humanitárius szervezet indítványozására újítottak fel és további elemekkel láttak el.
Az ünnepélyes játszótér-avatón a támogatók is jelen voltak, kiknek elsősorban az óvónők mondtak köszönetet, majd Dušan Petrović, a topolyai községben működő jótékonysági szervezet elnöke szólt.

– Már április végén felmerült bennünk, hogy szükség van a játszótér felújítására, hiszen a játékszerek hiányossá, egyesek pedig veszélyessé váltak. A helyzetet felmérve elindultunk, kértünk, és sokan nyújtottak segítő jobbot, hogy a játszóteret minél hamarabb a gyerekek rendelkezésére bocsáthassuk. Ilyen volt a bácskossuthfalvi helyi közösség is, a topolyai Vöröskereszt, illetve számos más községbeli vállalat és vállalkozó. Mindenkinek nagyon hálásak vagyunk. Mindezt a gyermekekért tesszük, hogy tudjanak játszani, fejlődni, hiszen ők képezik jövőnket – mondta az elnök.
Az ünnepi beszédek után az óvodások és bölcsődések mondókával és énekkel mondtak köszönetet, majd egy szalag átvágásával adták át jelképesen a játszóteret a gyerekeknek. A civil szervezet munkája folyamatos, lelkes tagjai a továbbiakban sem hagyják abba arra irányuló törekvéseiket, hogy a nehéz sorsú gyerekek számára ruhát és élelmiszert gyűjtsenek. Októbertől pedig, a tavalyi akció sikerén felbuzdulva, ismét jótékonysági koncerteket szerveznek, amelyek teljes bevételét Mikulás-csomagokra fordítják majd.