2024. április 25., csütörtök

Ingyenesen lehet a termőföldek minőségét ellenőriztetni Óbecsén

Óbecse községnek a mezőgazdasági földterületek védelmére, rendezésére és használatára vonatkozó 2013. évi programja alapján a mezőgazdasági földterületek elemzését végrehajtó bizottság pályázatot hirdetett 2000 hektár állami tulajdonú, haszonbérbe adott mezőgazdasági földterület és ugyanennyi magántulajdonban lévő parcella termékenységének ingyenes ellenőrzésére. A pályázaton azok vehetnek részt, akik legalább 40 hektár bérelt állami vagy három hektár saját tulajdonú termőföldről szeretnének mintát elemeztetni. Azok az egyéni termelők, akik három hektárnál kisebb területen gazdálkodnak, a szomszédos parcellák tulajdonosaival közösen is részt vehetnek ezen a pályázaton.

Túljelentkezés esetén azok élveznek majd elsőbbséget, akik előbb benyújtották a pályázatukat. Azok, akik emiatt az idén nem élhetnek ezzel a lehetőséggel, jövőre előnyt fognak élvezni.

A pályázáshoz szükséges nyomtatványt munkanapokon 8 és 14 óra között lehet átvenni az önkormányzat épületének 15-ös irodájában, de a www.becej.rs honlapról is letölthető.

A pályázatokat szeptember 24-éig kell benyújtani ugyancsak a 15-ös számú irodában. Érdeklődni a 021/6811-823-as telefonszámon vagy a poljoprivreda@becej.rs e-mail címen lehet.