2024. április 24., szerda

Gyűlöletszító falfirka Szeghegyen

Kishegyes községben, Szeghegyen szombatra virradóra gyűlöletszító falfirka jelent meg a Duna menti svábok egyesülete Szekitsch – Feketitsch tagozatának elnök asszonya, a Helga Eisele asszony és férje által megvásárolt és felújított ház falán.

A sajnálatos eseményre reagálva a VMSZ kishegyesi községi szervezete sajtóközleményben reagált.
A Vajdasági Magyar Szövetség Kishegyes Községi Szervezete mélységesen elítél minden nemű támadást, ami nemzeti, faji vagy vallási kisebbségek ellen irányul. A szeghegyi eset, a német nemzeti közösség biztonságérzetét fenyegető falfirka elkövetőinek feltett szándéka az itt élő nemzetek békés együttélésének veszélyeztetése, ami számunkra teljességgel elfogadhatatlan. Ma már Szerbiában sem alkalmazható egyetlen nemzeti közösség tagjaival szemben sem a kollektív bűnösség elve, minden ilyen kísérletet erőteljesen elítélünk.

A Vajdasági Magyar Szövetség Kishegyes Községi Szervezete követeli az illetékes hatóságoktól, hogy a törvények értelmében járjanak el, s mihamarabb állítsák elő a felelősöket! – áll a Vajdasági Magyar Szövetség Kishegyes Községi Szervezete elnökségének szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.