2024. április 19., péntek

Közönségcsalogató ellenfél

Szerbia válogatottja Svájcot fogadja a Davis-kupa következő idényének 1. fordulójában – határozta meg a tegnapi londoni sorsolás. A belgrádi Arena csarnokban tehát még egy közönségcsalogató teniszmérkőzés következik, mindössze három hónappal azután, hogy a válogatott novemberben Csehországgal vív meg az idei sorozat döntőjében. A sorsolás rangos meccseket helyez kilátásba, hisz a napokban Stanislas Wawrinka indítványozta Roger Federernek, hogy térjen vissza a csapatba, és 2014-ben együttesen nyerjék el a serleget. Ha Federer kötélnek áll, olyan erős négyes (Đoković, Tipsarević, Federer, Wawrinka) lesz egyszerre pályán, amilyen még csak Spanyolország válogatottjával állítható össze. Szerbia és Svájc eddig négyszer játszottak, a mérleg 2:2-re áll. Ha Szerbia nyer, a 2. fordulóban a Kazahsztán–Belgium meccs győztesével találkozik.

A Világcsoport következő idényének sorsolása: Csehország–Hollandia, Japán–Kanada, Németország–Spanyolország, Franciaország–Ausztrália, USA–Nagy-Britannia, Argentína–Olaszország, Kazahsztán–Belgium, Szerbia–Svájc.

Fucsovics nagy győzelme

Fucsovics Márton a metzi közönségnek is bemutatta tehetségét. A fiatal magyar teniszező érett játékkal nyert a franciaországi torna 1. fordulójában a helyi Jeremy Chardy ellen, a 2. fordulóban pedig a német Tobias Kamkével találkozik. Sikeres volt a nagyszombati 1. fordulóban Dušan Lajović, míg a szerbiai és a magyar lányok ezúttal gyengén teljesítettek. Babos Tímea a guangzhoui 1. fordulóban legyőzte az amerikai Lepcsenkót, a másodikban azonban kikapott a kínai Zsangtól. Vesna Doloncot az osztrák Yvonne Meusburger ütötte ki három játszmában, a 12 nap alatt kilencedik meccsén szereplő Bojana Jovanovski pedig a döntő játszmában 4:1-es vezetésről veszített az amerikai Vania King ellen.