2024. március 29., péntek
TEMERIN

Útiköltség-térítés középiskolásoknak

A temerini községi tanács határozatot hozott a vidéken tanuló középiskolások utazási költségéhez való hozzájárulásról. A tanács nyilvános felhívásban kéri az érintett tanulók jelentkezését.

Azok a tanulók, akik a 2013/2014-es tanévben Temerin község határán kívül tanulnak, és a középiskola rendes tanulói, szeptember 20-áig még jelentkezhetnek a felhívásra. A kérvényhez csatolni kell: az iskolai igazolást, amellyel a diák bizonyítja, hogy a 2013/2014-es iskolaévben rendes tanulója a középiskolának, a diák, illetve a kiskorú tanuló esetében az egyik szülő személyazonossági igazolványának fénymásolatát. A dokumentumokat a Temerin Községi Képviselő-testülete címére (Újvidéki u. 326.) kell eljuttatni postán, vagy leadni a községházán az ügyfélfogadó szolgálat 4-es pultjánál.

A jelentkezési határidő letelte után nyilvántartásba veszik a jelentkezett tanulókat, ellenőrzik, hogy eleget tesznek-e a feltételeknek.

Urbán Izabellától, a községi tanács oktatással megbízott tagjától megtudtuk, hogy az idei évi költségvetésben 9 millió dinárt terveztek útiköltség-térítésre. Eddig (az első félévben) mintegy 5 millió dinárt költöttek el. Az év végéig még 3 millió dinárt terveznek szétosztani a diákoknak útiköltség-térítésként. A hozzájárulás összegét a pénzügyi keret és a jelentkezők számától függően határozzák majd meg. Minden évben változik a támogatás összege. Volt olyan év, amikor az útiköltség 30 százalékát kifizették. De tavaly már csak 23 százalékra futotta.