2024. április 18., csütörtök
SZABADKA

A lányok rangadót nyertek

A Spartacus női labdarúgói a Szuperliga 5. fordulójában, Slović duplájával, 2:0-s győzelmet arattak hazai pályán a kruševaci Napredak ellen. A kék-fehérek maximális, 15 ponttal vezetik a mezőnyt, a 12 pontos LASK Crvena zvezda és a 10 pontos Mašinac előtt.

A vajdasági ifjúsági labdarúgóliga 5. fordulójában a Spartacus együttese 5:1-re legyőzte a Novi Sad csapatát, s ezzel az ugyancsak 15 pontos Vojvodina mögött a második helyen áll a táblázaton. Hétvégén a szávaszentdemeteri Radničkihez utaznak a kék-fehérek. A szerbiai serdülőliga 3. fordulójának elmaradt mérkőzésén a Spartacus csapata 1:1-es döntetlent játszott az újvidéki Vojvodina ellen. A hazai együttes gólját Manojlović szerezte, míg az újvidékiek közül Dobrivoje volt eredményes. A vajdasági serdülő liga 5. fordulójában felemás sikerrel szerepeltek a szabadkai csapatok, ugyanis a Spartacus 2:0-ra nyert Topolyán, a város nevét viselő csapat ellen, míg a Bácska 1901 hazai pályán szenvedett 5:0-ás vereséget a Vrbas csapatától. A 4. helyen álló Spartacus a hétvégén az újvidéki Vojvodinát fogadja, a 15. Bácska 1901 pedig a pancsovai Dinamo csapatához utazik. A vajdasági pionírliga újabb körében a Spartacus 3:3-as döntetlent ért el Topolyán, s ezzel a 4. helyen várja a folytatást, melyben a Vojvodinát látja vendégül.

A Spartacus ökölvívói három győzelmet arattak Kiskunhalason, a III. Testvérvárosok Kupáján. A juniorok 48 kg-os súlycsoportjában induló Veljko Gligorić 3:0-s, pontozásos győzelmet aratott a szegedi Gál Konrád felett, Aleksa Gligorić (ifjúságiak, 54 kg) ugyanilyen arányban verte a kiskőrösi Kolompár Jánost, a felnőttek (60 kg) között indulni szeretett volna Vanja Bačić, ám nem volt ellenfele. A torna legtechnikásabb versenyzőjének Aleksa Gligorićot választották. Az októberi felnőtt világbajnokság után rajtol a BoxingOne liga, melyben a Spartacus mellett horvátországi, montenegrói és romániai klubok is részt vesznek.

A Spartacus férfi röplabdázói készülnek az októberi bajnoki rajtra. A klub három új játékost igazolt: Nemanja Stefanović (feladó) a varsói Politechnika csapatából érkezett Szabadkára, Milan Ćelić (sáncoló) a Crvena zvezdától, az ugyancsak sáncoló Stefan Ilić pedig a svájci Volley Nefeles együttesétől szerződött a kék-fehérekhez.

Kasza Gábor, a Spartacus kerékpározója megnyerte Vajdaság felnőtt egyéni kerékpár bajnokságát, az ifjúsági mezőnyben pedig klubtársa, Milan Dragojević diadalmaskodott. A vajdasági körverseny első szakaszán, az Újvidék és Apatin közötti 127 km-es távon az egykori Spartacus versenyző, Dér Zsolt diadalmaskodott Kasza előtt, az ifi mezőnyben pedig Dragojević bizonyult a leggyorsabbnak. A második nap, az Apatin és Zsablya közötti 135 km-es távon, Kasza az 5. helyen végzett.