2024. április 25., csütörtök

Tartományi támogatás idős parasztháztartások számára

Az előző körben tapasztalt nagy érdeklődés miatt a tartományi mezőgazdasági titkárság ismét pályázatot hirdetett azon idős parasztháztartások támogatása céljából, amelyek termőföldjeiket már nem tudják művelni, emiatt fiatal gazdáknak adták ki bérbe.

A tavasszal meghirdetett pályázatra 3112 igénylés érkezett a titkárság címére, és ez alatt az idő alatt mintegy 115 millió dinárt osztottak szét. A második körben 30 millió dinárt irányoztak elő területalapú támogatás formájában a földjeiket bérbe adó idős háztartások számára. A pályázat szeptember 18-ától november 1-jéig tart nyitva. Az érdeklődők bővebb tájékoztatást kaphatnak, ha tárcsázzák a mezőgazdasági titkárság 021/456-973-as telefonszámát, vagy megtekintik a www.psp.vojvodina.gov.rs honlapján.

A titkárság emlékeztet arra, hogy még nem zárultak le a pályázatok vissza nem térítendő támogatások igénylésére jégvédelmi hálók beszerzésére és öntözőberendezések vásárlására. Még mindig lehet pályázni erdők, legelők és kaszálók lecsapolásának anyagi támogatására, továbbá az élelmiszer-biztonsági szabadalmak és egyes rendezvények költségeinek részbeni támogatására. A pályázati feltételekről a mezőgazdasági titkárság honlapján olvashatnak az érintettek.