2024. április 20., szombat
ÚJVIDÉK

A polgármester nagyobb hatalmat szeretne

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere személyes véleménye szerint a jövőben azt szeretné, ha a városban a polgármestert közvetlen úton választanák meg, jelentette ki a Tanjug hírügynökségnek. Szerinte a mindenkori polgármesternek sokkal nagyobb szerepet kell biztosítani a végrehajtó hatalomban.

– Arra van szükség, hogy megerősítsük a polgármester pozícióját, hiszen a polgárok őt tartják felelősnek azért, ami a városban történik – mondta Vučević, majd hozzátette, jelenleg a polgármesterek nagyon keveset tehetnek a városért, mert nincs kellő felhatalmazásuk.

– A városi ellenzék egyik képviselője néhány nappal ezelőtt azzal vádolta meg a városi adminisztrációt, hogy rosszul végzi a munkáját, és többek között azt is elmondta, hogy a jelenlegi városi hatalom felelős azokért az eseményekért is, amelyekre nem lehet hatással. Ezt a mondatot megosztottam az összes közösségi oldalon, mert ez nagyon tetszett... Mindenesetre, ezért hálás vagyok a városi ellenzéknek – magyarázta Vučević. Elmondta még, jelenleg hálátlan a polgármester helyzete, mert sok mindenről nem ő dönt, viszont mindenért felelősségre vonják.

– Egy újvidéki újságíró egyszer azt mondta, a polgármester olyan, mint a kapus a futballcsapatban: semmiért sem jár neki hála, és mindenért ő a hibás. Nagyon tetszik ez az összehasonlítás, egész pontosan rámutat a polgármester helyzetére –  mondta Vučević, majd hozzátette, nagyon büszke arra, hogy jelenleg ő tölti be Újvidéken a polgármesteri posztot, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a fiai és az utódai büszkék lehessenek egy napon az ő munkájára.

– Én abban a tudatban végzem minden nap a munkám, hogy tisztában vagyok vele, nem leszek örökké a polgármester, és utána ugyanúgy ebben a városban élek majd. Én biztonsági emberek nélkül közlekedek ma is, hallom az utcán sétáló emberek véleményét a jelenlegi városi helyzetről, vannak pozitív és negatív gondolatok is, és nekem is pontosan ez a véleményem –  magyarázta Vučević.