2024. április 19., péntek

Ünnepelt a város

Nagy érdeklődés kísérte a topolyai Mézkarnevált

A hétvégén újra megtelt élettel a Fő utca, Topolya központja. Az idén is több ezer polgár ünnepelte közösen a város napját. A tömegesség egyébként jellemző volt valamennyi városnapi rendezvényre: a kiállításmegnyitókra, a mézvásárra, az emlékmaratonra és az idén először nyílt Bor utcára is. Még a borús, felhős idő sem riasztotta el sem a karneváli felvonulókat, sem a közönséget attól, hogy kivegyék a részüket az ünneplésből.

Mézkarnevált immár tizenegyedik alkalommal szerveznek, és évről évre több új kísérőprogram is színesíti a rendezvényt. A felvonulók élén ezúttal is a gyermekkocsit toló szülők sétáltak, majd következett a színes sereg, élükön a karnevál lobogóját lengető tréfamester. Díszes, alkalmi palástban vonult fel a polgármester, Kókai Mernyák Melinda a mézkirálynők, mézhercegnők társaságában. A felvidéki, Csongrád megyei, Bács-Kiskun megyei és horvátországi méhészeken és mézlovagokon kívül itt volt Svábi Dóra, Magyarország mézkirálynője, Monika Kapoši horvátországi mézkirálynő, Tóth Terézia felvidéki mézkirálynő, első udvarhölgye, az óvári Katyi Gréta kíséretében. Őket követték a község civil szervezeteinek, egyesületeinek, óvodáinak, iskoláinak karneválozói. Az esti órákban zenés műsor mellett szórakozhatott a többezres közönség.
A helybeli Méhészegyesület elnöke, Mirko Spasojević a Mézvásár megnyitóján elmondta, a Topolyai Méhészegyesület úgy döntött, hogy évente tiszteletbeli méhésszé avatnak egy arra érdemesült polgárt. Ez a megtiszteltetés az idén Dragan Pečurica tanár urat érte, aki a Zoran Đinđić tér parkjában önszorgalomból rendszeresen kapálgatja, gondozgatja a virágokat. A megtisztelő cím mellé egy üveg virágmézet kapott ajándékba.