2024. március 28., csütörtök

Új villanyrendőrt kap Gunaras

Szerződést írtak alá a tartomány és a topolyai önkormányzat képviselői – Közös beruházással valósul meg a gunarasi projektum – Cél: a közlekedésbiztonság javítása – nyilatkozta ifj. Juhász B

Tegnap ifj. Juhász Bálint, tartományi gazdasági titkárhelyettes, Kókai Mernyák Melinda, Topolya község polgármestere és Csorba Ottó, a gunarasi helyi közösség tanácsának elnöke szerződést írtak alá. Ennek értelmében közösen fogják pénzelni egy szemafor felállítását a gunarasi Dózsa György Általános Iskola előtt. Az ünnepélyes aláíráson jelen volt Csikós Hermina, az iskola igazgatónője, Sipos Hajnalka, a községi tanács helyi közösségekkel megbízott tagja és Mánity István, a topolyai Telekrendezési Közvállalat igazgatója.

– A topolyai önkormányzat kiemelt célja az oktatási intézmények, illetve a biztonságos közlekedés támogatása. Sok panasz érkezett a gunarasi iskola előtti átjáróra, ahol mindennap közlekednek a diákok és szüleik. Most együttes erővel a tartományi titkárság, az önkormányzat és a helyi közösség eszközeiből fel fogunk szerelni ide egy villanyrendőrt – nyilatkozta Kókai M. az aláírást követően.
A tartományi titkárság idén a közlekedésbiztonság növelésére írt ki pályázatot, összesen 40 millió dináros keretösszeggel. Ebből a pénzből 20 önkormányzatot fognak támogatni, mondta el ifj. Juhász Bálint.

– Topolya község sikeresen pályázott a gunarasi Dózsa György Általános Iskola elé kihelyezendő közlekedési jelzőlámpára. A projektum összértéke 3,2 millió dinár, amiből több, mint 2,5 milliót vállalt magára tartományi gazdasági titkárság. Ezzel a pályázattal a közlekedésbiztonság javítása volt a cél, elsősorban a diákok szempontjából. A nyertes pályázatok kiválasztásánál figyelembe vettük a tervdokumentáció minőségét és indokoltságát, a pályázó önkormányzat önrészét és a közlekedésben jelentkező veszélyességi tényezőket – nyilatkozta a titkárhelyettes, majd hozzáfűzte, hogy Topolya előtt Magyarkanizsán és Zentán írtak alá hasonló jellegű szerződést. Ifj. Juhász arról is beszámolt, hogy titkárságnak jelenleg is nyitva áll egy pályázata, amelyen térkamerás megfigyelőrendszerek kialakítására lehet pályázni, iskolák számára. Ezzel a tanintézmények biztonságát szeretnék növelni, mondta, hozzátéve, hogy a pályázaton önkormányzatok vehetnek részt.

A támogatási szerződés aláírását követően a tartományi titkárhelyettes és az önkormányzat képviselői megtekintették az új villanyrendőr felszerelésének helyszínét Gunarason.