2024. április 24., szerda

Tanszerrel kedveskedtek a gyermekeknek

A tanítóképzősök jótékonysági akciója

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói önkormányzata újabb jótékonysági akciójának keretében ezúttal a Hallássérültek Iskolaközpontjába járó diákoknak kedveskedtek egy ajándékcsomaggal, melyet tegnap nyújtottak át nekik.

Viakter Olga, a hallgatói önkormányzat elnöke elmondta, április végén egy jótékonysági bulit szerveztek, és az ott befolyt összegen tanszereket, ceruzákat, faragót, ollókat, színes ceruzákat, vízi színest vásároltak, továbbá a Csíkos Nyomda felajánlott egy füzetcsomagot, mely száz kis formátumú és ötven darab nagy formátumú füzetet tartalmaz.
– Ez nem az első akciónk, korábban szerveztünk gyűjtést a Szenti családnak és az Alex Kutyamenhelynek is vittünk csomagot. Ezúttal a Hallássérültek Iskolájába járó tanulóknak szerettünk volna segíteni. Úgy gondolom, nekünk, mint leendő tanítóknak észre kell vennünk azokat a diákokat is, akik hátrányosabb helyzetben vannak, vagy nehezebb velük foglalkozni, és őket is fel kell karolni, nekünk pedig nagyon jó érzés, hogy örömmel fogadják a segítségünket – mondta Viakter Olga, aki még hozzátette, legközelebb október 16-án a Madlenben kerül sor a következő tanévnyitó jótékonysági jellegű bulira, melyre mindenkit szeretettel várnak.

Željka Musović, a Hallássérültek Iskolájában a nevelők koordinátora megköszönte az adományokat, melyeket a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek között fognak szétosztani, hiszen az iskolakezdés mindegyik családnak nagy kiadást jelent, főleg azoknak, amelyek szinte kizárólag valamilyen szociális segélyből élnek. Kiemelte, nagy segítséget fognak jelenteni ezek a tanszerek, és tekintve, hogy a gyerekek nagyon kreatívak, és szeretnek alkotni, soha nem elég a játékokból és a különféle felszerelésekből, hiszen ők is igénylik mindazt, amit az egészséges gyerekek.