2024. március 28., csütörtök

Piacon is versenyez munkákért az óbecsei Komunalac

Új parcellákat, új szolgáltatásokat és rendezettebb temetőt ígér ősztől Kovács Norbert, az óbecsei Komunalac igazgatója. A vállalat munkatársai megjavítják majd az óbecsei temetők kerítéseit és kapuit, rendbe hozzák a járdákat és a belvárosi katolikus temetőnél virágüzletet is nyit a cég. A legnagyobb újdonság azonban az lesz, hogy a temetőkben pár hónapon belül olyan új parcellákat bocsátanak majd a lakosság rendelkezésére, amelyeken előre kihelyezett, azonos kidolgozású sírkövek lesznek. Az igazgató azt reméli, hogy az újvidéki temetők ilyen jellegű kínálatához hasonlóan erre a szolgáltatásra Óbecsén is lesz érdeklődés. Kovács Norbert szerint nem ez az egyetlen újdonság a Komunalac tevékenységében.

– Az elmúlt hónapokban a szokásos tevékenységeinken kívül más önkormányzatokban is felvállaltunk munkákat, amelyekre további 10–15 embert alkalmazunk. Miután tavaly jól dolgoztunk a verbászi községben, az idén is bennünket bíztak meg a kaszálással és metszéssel. Sikeresen pályáztunk a Naftagas bácskai, közép-bánáti, észak-bánáti és eleméri üzemeiben is hasonló feladatokra, és Kelebián, Csantavéren, Nagykikindán, Oromhegyesen, Turján, Palicson is dolgozunk – sorolta az új megbízásokat az igazgató.

A Komunalac elkészítette az üdülőtelep és kilátó közötti Tisza-part rendezésére vonatkozó projektum ötlettervét is, amivel nemcsak szebbé, hanem funkcionálisabbá is szeretnék tenni ezt a területet. Ha sikerül pályázati pénzt szerezni ennek az ötmillió dinár értékű projektumnak a megvalósítására, a hat hónapra tervezett munkálatokat – a fásítást, a füvesítést, a padok és szemetesek kihelyezését – már a tavasszal megkezdenék.