2024. április 16., kedd

Új buszállomás épül Magyarkanizsán

A tartományi titkárság is támogatja az építkezést

Csütörtökön szerződést írt alá ifj. Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes és Nyilas Mihály polgármester Magyarkanizsán a városházán, melynek értelmében a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság vállalja a magyarkanizsai új buszállomás kiépítésének részfinanszírozását hárommillió dinár értékben.

A szerződés megkötése után a politikusok megtekintették a leendő buszállomás helyét. A helyszínen Csikós László kommunális tevékenységekkel megbízott tanácstag elmondta, hogy a mai naptól számított kilenc hónapon belül felépül a megállóhely, viszont az épületek megépítése az azt követő időszakban valósul meg.

– Nemcsak a Mercator bevásárlóközpont és a városi ingyenes parkoló, valamint a leendő buszállomás helyszínén vagyunk, de itt fog majd a kiépülni a vízi élménypark is. Az utazóközönség itt fog gyülekezni, ide fog befutni minden városközi busz, Törökkanizsa, Szabadka és Zenta irányából. A kinti Fruzsa-iskolánál lévő megállóhely megmarad, de a könyvtár előtti és a Cnesával szembeni megálló meg fog szűnni, ahogyan a fürdő közelében, a törökkanizsai töltésen lévő megállót is megszüntetjük – ismertette a terveket Csikós László.