2024. március 29., péntek

Mini tésztahidak

A Top Expónak idén is egyik érdekes színfoltja volt a Timi minitésztahíd-építő verseny. A lelkes résztvevők a topolyai Timi tésztagyár tésztáiból, pillanatragasztó segítségével igyekeztek minél érdekesebb alkotásokat létrehozni.
Eredetileg 8 háromtagú csapat indult a versenyen, de csak 6 fejezte be. A tésztahíd-építés egyik titka a türelem – árulta el Jurcsák Turcsányi Tímea, a verseny szervezője és egyben főtámogatója.
A cég már két alkalommal is szponzorálta a szabadkai Műszaki Főiskola tésztahíd-építő versenyét, és innen az ötlet, hogy az expón is szervezzenek ilyet, árulta el Tímea.
A verseny időigényessége miatt csak mini tésztahidakat építenek a csapatok, de egy-egy híd elkészítéséhez így is 2-3 órára van szükség. A megmérettetés nem korhatáros, így gyerekek és felnőttek egyaránt részt vettek benne, mondhatni igazi családi szórakozásnak bizonyult.
A szervező elárulta, hogy az idén akadt némi gond a pillanatragasztó minőségével, de a versenyzők ezt némi liszt vegyítésével megoldották.
A versenyt Doslo Nikola és Júlia nyerte meg.