2024. március 28., csütörtök

Két negyeddöntő

Amíg a szerb férfi-Davis-kupa-válogatott a belgrádi Arena salakján készül a Kanada elleni hétvégi elődöntőre, amelynek sorsolását ma 13 órakor tartják meg, a szerbiai lányok jól szerepelnek a kisebb tornákon. Tegnap hárman játszottak, Bojana Jovanovski és Aleksandra Krunić révén két negyeddöntőt érő győzelem a mérleg, ma pedig csatlakozhat hozzájuk Jovana Jakšić is, aki hajnalban a kínai Sanyában a ranglistán 281. japán Misa Egucsi ellen kimondott esélyesnek számít a 2. forduló mérkőzésén.

Jovanovski, a taskenti 220 ezer dolláros összdíjazású torna első kiemeltje csak a második játszma derekán bajlódott a japán Misaki Dojjal, aki Bojana 6:2, 2:1-es vezetése után zsinórba három játékot nyert. A folytatásban Jovanovski már csak egy játékot engedélyezett, és a negyeddöntőben a decemberben 29 éves és a ranglistán 80. kazah Galina Voszkobojevával mérkőzik. A naprakész listán Bojana egy helyet már haladt, az elődöntő pedig további négy lépcsőfokot jelentene.

Aleksandra Krunić könnyen nyert az orosz Jekatyerina Jasina ellen a törökországi Trabzonban, ahol a következő körben az olasz Maria Elena Camerin vagy az orosz Olga Bicskova érkezik.

Nem járt sikerrel Vesna Dolonc, akit Taskentben a luxemburgi Mandy Minella hátrányból győzött le, viszont Dolonc így is előreléphetne egy-két pozíciót.